Pisali smo že o tem, kaj počno in česa ne počno kranjski redarji/inšpektorji. Današnja komedija absurda:

1.

Redar se v lovu na prehitre pri Tušu "skrije" za tovornjak, ki je tam nepravilno parkiran. Osnovna naloga bi bila, da najprej ukrepa, oglobi voznika ipd.? Listka za globo ni nikjer, je pa redar z ročnim radarjem.

2.

Martin Raspet kot šef ne zna povedati, kolikokrat so merili z radarji histrost na smrtno nevarni Likozarjevi ulici v neposredni bližini priljubljenega "lovišča" kjer na ravni cesti res hipoma prekoračite hitrost...saj je prepovedano in ni prav, ampak redarska samovolja je res v Kranju neverjetna.

3.

Ročni radar je sporen, če se meritve opravljajo tako kot meri kranjski redar. Kdo nam jamči, da nas meri, svojo ženo ipd. pa ne? Raspet trdi, da je vse zakonito in da ni napak pri merjenju. Razen tega, da globe za nepravilno parkiran tovornjak ni videti za brisalcem - mi jih dobimo mimogrede povsod...

4.

Martin Raspet je kralj z enim največjih dodatkov k plači. Kralj zato, ker delakar hoče in nihče mu nič ne more ali - noče? Naš župan in še kdo bodo moprali čim prej zadeve spraviti v red!

ps

Verjamemo v izgovore in odgovore in še kaj v prihodnjih dneh. Na Likozarjevi je letos umrla kolesarka, na cesti od krožišča pri Supernovi mimo Tuša do krožišča pri Mercatorju pa so redarski in policijski merilci tako rekoč stalno. In na Likozarjevi? Sramota!