1.

Trma je prejela obvestila o početju v kleti MO Kranj na Slovenskem trgu 1 kjer so doma inšpektorji in redarji. Takoj smo posredovali vprašanja MO Kranj in odgovore bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

2.

Znane so hude kadrovske težave z redaji MUK /medobčinska uprava Kranj/, ki jo je v tistem času - kot je ugotovila državna inšpekcija - nezakonito vodil po pooblastilu župana MATJAŽA RAKOVCA vodja brez ustrezne izobrazbe SAŠO GOVEKAR. Vodja redarjev je bil ROBERT ZADNIK, ki je po odhodu Govekarja nasledil slednjega - zopet brez razpisa ampak z županovim pooglastilom. To smo na Trmi napovedali in posledično naj bi MUK zapustile 3 bližnje občine.

3.

V tej zgodbi bomo terjali vpogled v vse dokumente, ki jih bomo lahko pridobili. Gre namreč posledično za naslednja vprašanja:

*kdo je morda naredil selekcijo med prekrškarji /prekoračena hitrost, ki so jo izmerili radarji, ki niso samo v Kranju ampak tudi v drugih občinah - npr. Cerklje/ in zakaj in po kakšnem /osebnem/ kriteriju?

*če je nekaj tisoč "izbrisanih" lahko veselih, ker jim je nekdo zbrisal dokaze o prekrških, so ostali lahko res prizadeti: oni so plačali svoje, drugi pač ne?

*kakšno vlogo pri tem igra podjetje, ki opravlja storitve za MO Kranj s tega področja in je skoraj monopolist pri dobavah kar je bilo v preteklosti že močno poudarjeno?

*kakšen je razlog za tako početje v kleti MOK? Morda kadrovska podhranjenost, ker so redarji odhajali kar množično in preprosto ni bilo dovolj usposobljenih za obdelavo podatkov radarjev? To so ugibanja.

GLEDE NA TO, DA SMO PREJELI ZGORNJE OBVESTILO KOT SUM KAZNIVIH DEJANJ, DOMNEVAMO DA JE BILO OBVEŠČENO TUDI TOŽILSTVO OZ. POLICIJA. POUDARJAMO, DA JE VSAKDO DOLŽAN KAZNIVO DEJANJE PRIJAVITI, ČE JE O NJEM SEZNANJEN.

TRMA.SI PONOVNO POUDARJA, DA BOMO STORILI VSE KOT MEDIJ, KI JE PREJEL TAKO OBVESTILO, DA ZADEVI PRIDEMO DO DNA. ZATO BOMO VSE ODGOVORE OBJAVILI, KO JIH PREJMEMO.

PS

SMO EDINI IN PRVI MEDIJ, KI SMO JAVNOSTI RAZKRILI STANJE MED REDARJI V VEČ PRISPEVKIH NA TRMA.SI IN KJER JE BILO IZPOSTAVLJENO POPIVANJE IPD. V PROSTORIH MOK. ŽUPAN RAKOVEC NAM JE V URADNIH ODGOVORIH SPOROČAL, DA NISO ZAZNALI NOBENIH KRŠITEV NA TEM PODROČJU. MORDA SAMO SPOMIN NA ENEGA OD ZAPISOV: