O glasbi pa nič. Ker resnično nisem poznavalec, o okusih pa se ne razpravlja. Ta menažerija biznisa in kiča in navidezne umetnosti me ni nikoli zanimala. Ampak: to je moj problem. Ko pa najbolj brutalno v vse to zarežeta besedi "Evro/pa/ + vizija", mi zavre. Tole je vizija tistega kar naj bi bila - Evropa? Oprostite: Gruzija in Izrael pa Armenia in ...niti ni pomembno: kriteriji pa so jasni in znani. Če si lahko cirkus plačaš, si zraven...

Slovenski javni denar preko slovenske nacionalne ustanove vsako leto vržemo v ta lonec kjer se kuha neprebavljiva jed. Je to glasbeni dogodek ali kazanje - oprostite - riti in...? Je to vizija evropskih vrednot ali vizija propada vseh vrednot? Ne vem, vem pa eno: če gre za posel zasebnega kapitala, izvolite. Plačate si cirkus, imate cirkus. Če pa za to gre denar vsaj posredno iz mojega žepa, ker naročnino moram plačati, je to svinjarija kot malo takih. Ta "nacionalka" bi rada vsem postavljala neke standarde ravnanja, sodelovanje na tem semnju ničevosti pa to - potrjuje?

Politika je itak povsod in je vse. Ampak: če bi Slovenija bila država, je letos ne bi bilo zraven. Ker so Ruse lepo vrgli ven, Izraela pa ne. Preprosta razlaga? Zelo posplošena, a edina možna. Pa ne, da jokam za ruskimi glasbenimi evro vložki, le druge plati res ne sprejemam: kaj ima država, ki je agresor (upravičeno ali kakorkoli....) in pobija otroke in s tanki riše meje, z "evro vizijo", Evropo...Slovenijo?!

Moje osebno mnenje ni mnenje odločevalca ampak plačnika tega početja. Pri evro koritu se tudi pri nas gnete nekaj tistih, ki kaj v žep dajo in imajo lepe dni po Evropi za "poslanstvo". Dejansko je to eno samo veliko - sranje. Grobo ali ne in z vsem spoštovanjem do glasbenikov (?), ki nastopajo in prepevajo in se krotovičijo pred kamerami. Oni so najmanj krivi. Oni so posledica, ne vzrok.

Prva in sklepna misel: če je to evro(pska) vizija, jo je že hudič vzel. Kot še marsikaj kar naj bi mama Evropa nam bila. Komaj smo praznovali njen dan, že je odpovedala na banalnem semnju ničevosi kar Evrovizija je. Medijski spaček kapitala in politike in seveda kost za rajo, da jo gloda v svoji zavedenosti.

Izrael je Evropa, Rusija pa ne? Eni smejo, eni pa ne. Mi smo tu zraven kot "pasja jajca" vedno nekje zadaj in smešni v sojem ugibanju ali bom izpadli prej sli slej. To pove vse o nas, a tudi o evrovizijski menažeriji kiča.

Slovenija naj denar za tole kar nam ponujajo porabi za očuvanje slovenskega jezika. Pika.

Miran Šubic, ki naj mi bo oproščeno, da vsega tega ne gledam in poslušam. Kako si potem drznem pisati? Ker to plačujem. Hočeš....nočeš...tako je.