170 000 evrov je od državnega Brda prejel njihov pogodbeni kuhar. Od leta 1921 vsak mesec okoli 5500 evrov. PO ZAKONODAJI SO PODANI ELEMENTI ZA REDNO ZAPOSLITEV. ALI TOREJ DRŽAVNI ZAVOD KRŠI ZAKONE LASTNE DRŽAVE? A številke šefa kuhinje so zanimive tudi v luči prejemkov enega od natakarjev s katerim zasebno Šetina deluje tudi pri drugih poslih. Ermin Reković izstavlja kot s.p. račune Brdu...tako kot tudi kuhar Šetina...

140 000 evrov skupaj, rekordno pa tudi - 18 000 mesečno od zavoda, ki je podrejen neposredno generalnemu sekretarju vlade ! Kaj v enem mesecu mora natakar narediti za 18 jurjev, vedo na Brdu. Ali pa preko njega plačujejo tudi druge? VSEKAKOR NOV SUM, DA GRE ZA IZIGRAVANJE ZAKONOV, KER SO PODANI ELEMENTI ZA REDNO ZAPOSLITEV.

Toda: samostojna podjetnika, ki mesečno zaslužita bogato od državnega zavoda, sta uspešna tudi drugod. OPOZORJENI SMO BILI NA SPLETNO PREDSTAVITEV NJUNEGA DELOVANJA V VILI NA HRVAŠKEM/ISTRA. Z ENIM SUMOM: PRI ZASEBNIH POSLIH NAJ BI BILO UPORABLJENO MARSIKAJ Z - BRDA. INVENTAR, NA PRIMER. Preberite kaj:

Kot nam je povedal kuhar Šetina, je tale vila last kirurga, ki je sicer bil obtožen NEDOVOLJENEGA SPREJEMANJA DARIL. A postopek še ni pravnomočno končan, vsakdo je nedolžen dokler mu krivda ni dokazana. Naš sogovornik Šetina je povedal takole: "Ja, res je, da delava z Erminom tudi drugod in v omenjeni vili. Imava s.p. in to z Brdom nima zveze. Tudi vsota, ki jo dobim za vodenje kuhinje na Brdu, drži. Ne drži pa, da bi si sposojal karkoli od inventarja na Brdu in to so natolcevanja in laži. Vila v Istri, ki je prikazana na sliki je last gospoda Vengusta, znanega kirurga. Jaz grem delat tja, kamor me povabijo."

Naš vir nas je seznanil z uporabo inventarja, ki naj bi bil "doma" na Brdu, gospod Šetina pa je zatrdil, da ga je kupil kot podjetnik za svoje poslovne potrebe in ga dobiš "v vsaki trgovini". O VSEM TEM SMO NASLOVILI VPRAŠANJA NA JGZ PROTOKOLARNE STORITVE RS /BRDO in odgovore bomo objavili takoj, ko jih prejmemo. OČITKI GLEDE POSLOVANJA SO HUDI, KER GRE ZA PRORAČUNSKI DENAR IN USTANOVO, KI SODI V NEPOSREDEN KROG PREDSEDNIKA VLADE. PREPROSTO POVEDANO: KUHAR, KI POSKRBI ZA OKLUSNO HRANO NA KAKŠNEM SPREJEMU ZA VISOKE GOSTE, JE PLAČAN TOLIKO KOT ROBERT GOLOB, KI MU V BISTVU OMOGOČA TAKE PREJEMKE. Takle je eden zadnjih zapisov o prejemkih slovenskega premiera v medijih....