Zdaj ni več dvoma: če hoče Kranj ostati prestolnica športnega plezanja, ki ima od Tokia zlato olimpijsko kolajno in je olimpijski šport, MORA ZGRADITI DVORANO! Kajti: kdor pozna župana Ljubljane, ta dobro ve, da malokrat čveka v prazno - posebej pred vso slovensko javnostjo, ko je Janji Garnbret ZAGOTOVIL, DA BO IZPOLNIL SVOJO ZAVEZO IN LJUBLJANA BO V NEKAJ LETIH IMELA DVORANO ZA ŠPORTNO PLEZANJE! To pa je hud pritisk na župana Kranja Matjaža Rakovca, ki tudi pripravlja vse potrebno za tak športni objekt, ker:

*plezalna zveza je že opozorila, da tekem v neustrezni telovadnici/dvorani na Zlatem polju ne bo več..

*letos imamo tekmo zopet čez tri tedne - z Janjo v steni in neverjetno promocijo vred...lahko Rakovec kot Janković obljubi dvorano v Kranju?

*iluzorno je pričakovati, da v taki tekmi Kranj lahko premaga Ljubljano in če se bo tekma v prihodnje preselila v Ljubljano /kar je možno/, smo še enkrat več pred prevlado prestolnice

Recept obstaja:

ZGRADITI DVORANO PREJ, KER Z NJO DOBIMO POGOJE ZA VADBO (NOVE JANJE, MIE....) IN TEKMO. NAŠ ADUT JE TRADICIJA IN DEJSTVO, DA JE PRESTOLNICA PLEZANJA KRANJ IN NE LJUBLJANA. PA NE GRE ZA KAKO LOKALNO TEKMICO MED ŽUPANOMA - GRE ZA RAZVOJ ŠPORTA IN MESTA KRANJA KOT OKOLJA KJER SO POGOJI ZA ŠPORT OD NEKDAJ DOBRI.

Torej? Mestni svet bi moral slediti prizadevanjem (zlasti Tomo Česen, legenda in organizator tekme je agilen) in...pustimo ob strani politiko! Ko bo Ljubljana prevzela pobudo, bomo samo in zgolj - drugi... Zdaj smo (še) prvi!