Pomislite igro naključij: kmetijski minister, ki je s politično goljufijo sploh (p)ostal, je bival v Bohinju v hotelu tistega lastnika, ki je neposredno povezan s posli v - kmetijstvu. In kjer je v posle korenito posegel kar - minister. Bival je januarja, zdaj so ga novinarji spomnili, da ni plačal (Necenzurirano, 24 ur ipd.). Pa je takoj plačal, ker je pač pozabil. Pozabil je tudi bogati lasntik hotela, Kranjčan Merlak. Namreč: poslati račun...In zdaj je minister RAZKRIL JAVNOSTI PLAČILO IN RAČUN za 800 evrov.

Njegovega šefa je Trma ujela na dopustu v državni vili Bled. Kot varovano osebo, ne kot državljana kar tako. In smo zaprosili za račune. Da je bilo vse plačano in po (kakršnemkoli že) ceniku. Zgodilo se je lani julija, a do danes nismo prejeli niti računa, niti drugih dokazil. Varovani osebni podatki? MORDA PA BI SE PREDSEDNIK VLADE ZGLEDOVAL PO MINISTRU IN JAVNOSTI POKAZAL, DA JE DOPUST PLAČAL. Ne, do zdaj so vse take naše zahteve in vprašanja zavrnili.

NE TRDIMO, DA JANŠA NIMA RAČUNA ZA DOPUST. ČE GA JE PLAČAL KDO DRUG, JE TO SPREJEMANJE DARIL, KAJNE? ČE GA JE PLAČAL ON, ZAKAJ JE TO SKRIVNOST? JE BIL RAČUN DRUGAČEN KOT ZA OBIČAJNE NAJEMNIKE? NIŽJI ALI VIŠJI? ALI SPLOH OBSTAJA? NE GRE ZA 800 - GRE ZA KAKIH 25 000 EVROV ZA DVE LETI PO EN TEDEN DOPUSTOVANJA V DRŽAVNI VILI.

Vse se začne in konča z dopustom, kajne? Na Mavriciju ali na Jadranu na jahti prijateljev. Ali na Bledu v družinskem krogu. Mi vsi dopust plačamo ali vnaprej ali sproti, zanesljivo pa preden kdo tvega, da jo pobrišemo. RAZEN V BOHINJU KJER RAČUN MINISTRU POZABIJO POSLATI. RAZEN NA BLEDU KJER DRŽAVA SKRIVA RAČUN PREDSEDNIKA VLADE ISTE DRŽAVE.

24.APRILA BO ČAS, KO BO DOPUST TREBA PLAČATI.