Dežurni analitik Trma. si napoveduje:

*sporočilo poslčanice je jasno, ne bi me presenetila poroka med zaljubljencema z ladje...."razmislek o skupni prihodnosti" na to močno namiguje, ker si ne upam pomisliti na slabši razplet POZOR!!!

*sporočilo, da bo vsakdo našel delo in poklic glede na talent in zmožnosti, je naravnost - preroško! Ali je to slovo od funkcije in položaja, ki ni odraz njegovega talenta in zmožnosti, lahko samo ugibamo. Ampak analitikom je vse jasno...POZOR!

*omenjanje sociale tik pred izplutjem iz Genove/Italija/ in vdihavanjem sredozemskega zraka je izredno rahločutno do vseh, ki "opravljate svoje delo, a niste slišani" in odraža neprestane misli našega prvega para, ki so namenjene domovini, njenim ljudem...tudi ob zoprnih nalogah vkrcavanja in izkrcavanja...(aja: varnostnika ni na fotografiji...) POZOR!

PS

Trma ni "fouš", da premier s kreatorko svoje zunanje in nasploh politične podobe praznik namenja sprostitvi. Na tisoče nas je, ki ravnamo podobno za skoraj vsak praznik....kaj bi bili torej hinavski! Naš analitik dodaja še skromen zaključek: NAROD, KI IMA TAKE VODITELJE, NAJ SE NE BOJI NIČESAR HUDEGA. KER GA JE VSE ŽE DOLETELO.