Saj poznate brate Hrvate: vedno bi bili radi edini in edinstveni, zdaj pa priznavajo, da lepa njihova gleda v hrbet deželi...OZIROMA: GLEDE NA ŠTEVILO KOLAJN IN ŠTEVILO PREBIVALCEV SMO TAKO PO VSEH KOLAJNAH KOT PO ZLATIH V SVETOVNEM VRHU IN PRED HRVATI, SRBI...KI STA NAJBOLJ TRADICIONALNA ŠPORTNA NARODA! Poglejte statistiko in uživajte...Trma jo prva povzema v Sloveniji.

Dodajamo pa še eno zanimivost: SRBSKI VATERPOLISTI SO V ZADNJIH TRENUTKIH IGER ZNOVA VZELI ZLATO KOLAJNO. KOT V RIU. VESTE, KJE SO KOVALI DVA ZLATA? V KRANJU IN NA BRDU KJER SO BILI LETOS PRVI GOSTJE PRENOVLJENEGA DRŽAVNEGA HOTELA, KRANJSKI BAZEN PA JE ITAK DRUGI DOM VELESILE V TEM ŠPORTU. NO, KRANJ JE BIL NEKOČ VELESILA V VATERPOLU VSAJ ZA SLOVENIJO, DANES PA...KAMNIK VLADA!? TAKOLE SO POZIRALI NA BRDU LETOS, PODOBNO PRED PETIMI LETI .... IN DVAKRAT ZMAGALI!

Pa še tole: strokovni štab naše košarkarske reprezentance bi bil brez Kranjčanov zdesetkan: v Tokiu so pomagali do uspeha Marko Milič, Dragiša Drobnjak, Dalibor Damjanović - vsi iz našega mesta doma. In če smo že pri vaterpolu bili primerjalni, bodimo še pri košarki: kaj bi dali, da bi vsi trije jutri začeli dvigati naš Triglav pod koši....žal je to le želja, kajne!?