Ko smo ob "političnem parku", ki ga načrtuje MO Kranj omenili "navezo" z NSi=ministrom Toninom, ki je postla odločevalec o parku na cerkveni zemlji, smo namignili na podporo NSi enotni kranjski občini. Pa so zadeve precej bolj prefinjene, tole je kratek "seznam" dogodkov kjer se je v Kranju pojavil Tonin, ki je danes najavil svojo kandidaturo - opala - v Kranju (okraj nam še ni znan, a ni pomembno...).

Se vam še zdi prepričljivo prizadevanje za Park slovenske himne (vključuje tudi himno slovenske vojske), ki ga želi kranjska oblast prikazati v Prešernovem&Jenkovem duhu ? Z DANAŠNJO NAJAVO KANDIDATURE MINISTRA NSi V KRANJU, JE POVSEM LOGIČNO, DA JE KRANJSKA SD/VODI JO PODŽUPAN ČERNE, ČLAN JE ŽUPAN RAKOVEC/ "V SLUŽBI" VOLITEV SKUPAJ Z NSi PADLA V TO ZGODBO, KI JI SEVEDA POLITIČNEGA PREDZNAKA NE MOREMO IZBRISATI:

*NSi je tradicionalno stranke katoličanov in zato uživa naklonjenost Cerkve v Sloveniji... je potem čudno, če podžupana in župana SD nič ne moti zapravljanje našega denarja na cerkvenem zemljišču pri Prešernovem gaju?

*NSi v kranjskem mestnem svetu nesporno podpira ključne odločitve SD oziroma župana in podžupana, odločilno je pomagala pri razbitju poskusa, da bi Kranj razcepili na dve občini...

*na volitvah je soočenje Černeta (kandidatura v obeh kranjskih okrajih) in Tonina neizbežna ....