Včasih je prednost, če veš več. Spomnim se lanskega poletja, ko je iz Triglava odšel Jalen Pokorn. Ki je prej Triglav sočno popljuval v športnem časopisu. In, ki ga trener "živega ni mogel videti" in je terjal zanj kazen in še kaj. Klub je ukrepal in ... na koncu sem kazen plačal jaz. Resnično. Do zadnjega centa. Še prej sem zvedel o sebi in klubu marsikaj. In še prej sem dobil "strokovne podatke" o tem, kako Jalen (ne) igra. Zakaj sem kazen plačal jaz? Zato, ker je bil Jalen najbolje plačani igralec Triglava, jaz pa sem mesečno dobil povračilo za stroške vožnje ali telefona. Zato, ker sem bil preprosto "gospod" in sem sprejel jasno odločitev: kazen je bila skladna s tem, kar se je zgodilo, a Jalen je ni hotel plačati. In sem jo plačal pač jaz.

Zakaj to pišem ob vrnitvi Jalna Pokorna, ki se je "o vsem pogovoril" in ni več problemov, sporov? Zato, ker sem prepričan, da kot navijač kluba težko sprejmem brisanje s krpo v slogu, da je zdaj vse v redu. No, saj morda pa je: mene ni več zraven in Triglav je lepši in boljši. Da ne bo nesporazuma in celo hude krvi - zgodbica iz lanske pomladi nima nobenega vpliva na odločitve sedanjega strokovnega vodstva. Kaže pa na tisto, kar si kot navijač še vedno želim: vsebino in koncept dela! In zato si srčno želim, da bi Jalen in vsi ostali povratniki (povprečna starost ekipe dobiva spoštljivo raven) v "ljubljeni dres" pokazali, da jim je do Triglava vsaj toliko kot do evrov ali več. Potem bom šele prepričan, da sem plačal kazen pravemu igralcu.

Poudarjam, da sem dolga leta doživljal ocene, da je Triglav "moja last"! Zato toliko težje razumem, da danes vsakdo lahko mirno pogoltne naslednje: en igralec je en mesec izdajalec, nato je naš, drug je en mesec bodoči nogometni biser, nato ga brcnemo stran, tretji lahko neha igrati nogomet, a ga povabimo v prvo ligo, četrti je lahko poškodovan v enem klubu, a bo pri nas okrepitev.... Zavedam se, da je vse to v dobri veri in prepričanju, da je tako prav. To lahko razumem.

Ne razumem pa, da nekdo junija pljuva po igralcu, čez pol leta pa pljunke obriše in... Dober tek!