Kje so zdaj Triglavani? Kje so tisti, ki naj bi komaj čakali, da nekdo pobere šila in kopita in "prevzamejo" klub? Kje so tisti, ki bi znali in so znali in bodo znali v nogometu vse - čakam jih!

Trenerji Triglava januarja niso dobili plač. Vsaj velika večina ne. Tragično. Morda se bo kdo naslajal ob tem, jaz ne. V klubu sem bil od zime 2002/2003 do zime 2011/12. Nikdar ni kasnila niti ena plača, a dali smo, kar smo imeli. In pošteno povedali, da več ni. Zdaj pa odgovorni molčijo. Verjamem, da delajo. Ampak: kdo je dovolil, da župan Bogataj nesramno "vzame" klubu 30 000 evrov, ki jih je obljubilo tuje podjetje? Mar ni v.d. predsednika mestni svetnik vladajoče koalicije? Je to mirno gledal, čeprav je bil opozorjen? In še: koliko je bilo prilivov v klubsko blagajno od oktobra 2011, ko za to sam nisem več srkbel?

Trenerji Triglava so s svojim delom dokazali, da veliko zmorejo. Jasno je, da bodo stisnili zobe in delali naprej. Ampak: med tem v klub prihajajo igralci. Zastonj? Bodo igrali brez plačila? Ali pa merila ne bodo enaka za vse? Verjamem vsem v klubu, da hočejo bolje. Da želijo pomagati. Da jim ni vseeno. A Nogometna gorenjska akademija si tega ne zasluži. Najmanj si to zaslužijo tisti, ki trenirajo in delajo, da bi nogomet v Kranju preživel.

Treba je povedati pošteno, da denarja ni. Treba je to javno objaviti in napisati in sporočiti. Triglav bo v takih pogojih umrl, izginil. Pokopali ga bodo tisti, ki se trkajo na prsa, kako jim je do nogometa in športa. Pokopali ga bodo tisti, ki sledijo je svojemu interesu. Pokopali ga bodo tisti, ki ne zmorejo soočanja z realnostjo. Nikdar nisem pristal, da članski nogomet zajeda v mladinskega. Nikdar nisem verjel, da je mogoče na tak način klub obdržati katerikoli ligi. Za svojimi odločitvami sem stal in bil zanje odgovoren. Za dobre in slabe.

Kdo je odgovoren, da so trenerji brez plač? Triglav ni nikogaršnja lastnina, zato: s pojasnili na dan. Za temi trenerji je 400 mladih nogometašev. In so starši in je članarina in...In koliko sredstvom se je odrekel tisti trener, ki je zgled vsem v klubu po svoji vlogi in položaju in besedah, da je Triglav vedno njegov klub? NOGA sem s sodelavci gradil dolga leta, podreti jo je mogoče hitro.