Pomislite: v času najhujše krize je sindikat nogometašev (SPINS) obvestil sponzorje NZS o tem, kako je s pravicami. Tistimi, ki zadevajo slovensko reprezentanco. In nogometaše, ki so vanjo poklicani. In s katerimi "spinsovci" veselo mešetarijo in manipulirajo. Ni prvič, ni zadnjič, da g. Stefanović grozi. Molčal je, ko je izbruhnila stavniška zgodba. Ker so v njej udeleženi, kajpak, igralci.

Nekoč sem ga preprosto vrgel iz prostorov kluba. Napodil. Odstranil. Kakor hočete. Prišel je agitirat v s svojem balonarju, kar tako - brez najave. Po "spinsovsko". V klubske prostore kjer je doma klub, ki je - logično - sovražnik. In ga je sovražnik napodil s temle pojasnilom: sindikat naj kar deluje, a če želi to početi z našimi igralci v naših prostorih in to pred treningom - naj se najavi. Pisno in s predlogom. Da nas ne bi taki tipi učili "profesionalnosti" in "zahodnih navad in manir"! Nikoli več ga ni bilo v Kranj, ker je profesionalnost za mnoge od teh enaka koristi. Osebni, jasno.

Mene sindikat nič ne moti. Je legalen in legitimen, če tako deluje. Neprestano se jim vse vrti okoli denarja, ki ga morajo dobiti. Ker jim pripada. Ker oni ščitijo pravice igralcev ipd. Naloga je jasna, kristalno jasna: kdor spoštuje reprezentančna pravila NZS, igra za Slovenijo. Ostali igrajo za SPINS, ki ima tekme tudi vsako leto. Pa kakor komu paše!

Zavrtost tistih, ki pozabljajo na osnove nogometa, ni lastna le SPINS. Hitro se ji pridružijo igralci, ki si predstavljajo, da je mogoče naš nogomet voditi tako kot šefi SPINSA vodijo njih. Pa ne bo šlo tako preprosto. Ko so igralci Triglava v anketi popljuvali klub, se mi je vse uprlo. Resnično: o njih vse pove rezultat, nogometni trg. Klub jim je izpolnil dobesedno vse kar so si izposlovali. Za nagrado smo dobili predstave kot je bila pokalna s petoligašem in podobno. In tu se vse začne: danes bo treba za vsak evro krvavo garati. Da to ne gre? Da je treba poklicati SPINS? Da bodo oni uredili?

Samo izvolite, gospodje. Nogomet čaka samo še na to, da v njem zavladajo "stefanovići"!