V mladosti sem rad gledal serijo Izgubljeni v vesolju - vedno je bilo polno presenečenj, nastopali so dobri in hudobni, a na koncu se je vse lepo končalo. Naš nogometni Triglav je izgubljen v vesolju, o srečnem koncu pa obstajajo teorije in želje...

Prizorišče: umetni travnik s peščico gledalcev. Prišel je selektor Kavčič (U21), prišel je nekdanji as in trener Save Radosavljevič, na tribuni smo srečali nekdanjega vratarja Triglava Stenovca in našega Iztoka Kužnika - nogometnega navdušenca in nekdanjega sekretarja Triglava.

Nasprotnik: težko bi bilo zapisati, da ima boljšo ekipo. Zapustil jih je mali milijon igralcev, tudi prvi zvezdnik Pavlovič. Ampak - nasprotnik vzame kar mu daš in kaznuje, če mu pomagaš. Na koncu so zabili celo štiri gole, malo preveč. A povsem zasluženo! Žogo so imeli več v posesti, bili bolj nevarni.

Triglavovi nosilci: Dragan Ovčina naj bi bil nosilec igre. Žoge se je v prvem polčasu dotaknil petkrat, šestkrat. Edini strel je šel čez mrežo za golom! Anže Jelar je bil ponovno izgubljen v ideji, realizacije pa sploh ni bilo. Alen Krcič je ponovno umaknjen na bok in s tem tudi iz središča dogajanja in take so tudi posledice.

Okrepitve: Ousman Koli je bil - oprostite - karikatura okrepitve. V prvem polčasu so bili trije predložki gostov smrtne priložnosti, v drugem je bil četrti tudi vodilni zadetek! Diallo? Reprezentant? Okrepitev? Jalen Pokorn je nekaj poizkušal, a je bil gostujoči veteran Gobec za razred boljši, o Bojanu Djuriču pa velja dodati samo eno: ker ni želel ali mogel igrati v tretji ligi, bo zdaj v prvi?!

Zaključek: nič novega, žal. Prekinitve: kot električni stol za na smrt obsojenega! Vezisti: kje so dvoboji, čvrstina, ideje, streli, podaje? Kje so - vezisti? Napadalci brez slehernega učinka, Dejan Burgar pa očitno že povsem načet zaradi jasnega sporočila, da je rezervist. Najhujše od najhujšega pa je obramba kjer sicer ni bilo ne Stanareviča, ne Smoleja, ne Šušteršiča in še koga. Trditev: kadetski reprezentant Tilen Klemenčič si zasluži mesto v ekipi pred močno simpatičnim Kolijem. Slednji je bojda prosil, da je malo zraven!? Halo, mi smo Triglav!!!

Ps: kje je naš koncept in kaj je naš cilj bomo morda lahko zvedeli in doživeli, ko pride Maribor. Do takrat smo očitno obsojeni na izgovore in pravljice o napredku. Toda cesar je nag, ne glede na to!

Resnica je kruta, nogometna še posebej!
Nekaj nas pride vedno - Iztok je eden takih nogometnih privržencev!