Štajercem se (še) ni posrečilo, kar so načrtovali: na račun slovenskih davkoplačevalcev dobiti toliko cest, dvoran in skakalnic in ... da boli glava! Zdaj bo glava bolela njih, ker smo vsaj enkrat norim projektom rekli "ne"! To pisati v mestu kjer je športni dogodek županov veleslalom, je seveda kalimerovsko. Kajti Kranj bi lahko letos videli na Evrosportu. Pa bomo videli Domžale. Tam bodo tekme EP do 17 let v nogometu. Mohor Bogataj je uspel pojesti še eno obljubo, ki jo je dal pred vsemi odgovornimi za športni dogodek, ki ga v veliki meri plača UEFA. Terjajo le, da najboljši mladi nogometni upi igrajo na ustreznih površinah in pod reflektorji. In: adijo Kranj, adijo Mohor in adijo - nogomet! Najcenejša promocija mesta in športa je šla v Domžale....

Kranjski zimski olimpijski bazen je bil zgrajen zato, da bi v njem nasledniki bratov Petrič in zlatih deklet kranjskega plavanja osvajali kolajne vsaj na evropskem, če ne še na kakšnem drugem prvenstvu. Nikdar ni bilo niti blizu kake take prireditve! Jasno: prvenstva potekajo v kratkih bazenih in tam slovenski plavalci še osvajajo kolajne, na "pravih tekmah" je to res težko. Kranj v svojem bazenu ni organiziral niti enega dogodka, ki bi dal mestu pečat, ki ga je z bazenom dobilo! Potem smo zgradili letni bazen (res smo ga krvavo potrebovali) v pravih merah za vaterpolsko evropsko prvenstvo in se osramotili za večne čase - poboj južnih bratov na tribunah in v Kranju gre v zgodovino slovenskih športnih sramot! In smo zgradili še skakalnico (kot državni panožni vadbeni center), ki so jo potem naši vrli mojstri takih početij hoteli "spremeniti" v prizorišče svetovnega pokala - brez parkirišč, praktično brez prostora za gledalce. K sreči jim vsaj to ni uspelo, ker bi bil to "nateg" de luxe po kranjsko. Na Gorenji savi je vadbeni center, vzgajamo mlade in - konec zgodbe! Vsaj za Kranj.

Kaj nam je torej preostalo? Na Jesenicah bo EP v košarki. Košarka je od nekdaj prvi jeseniški šport, ali ne? Tam imajo Kurjo vas in hokej in najstarejši nogometni klub na Gorenjskem. Imajo pa tudi dvorano, ki je osnova za to, da bodo Jesenice v Evropi (vsaj košarkarski). In če bo tam igrala kaka zanimiva država z južnim geografskim poreklom, bo še gledalcev nekaj!

Mi pa z Mohorjem smučat. Ker drugače smučarije nimamo. Najbolj odmevno tekmo (za mlade) že od nekdaj pripravijo v Škofji Loki in na Starem vrhu. Pa se na županovem smučarskem športnem dnevu malo poklepeta, popije in kaj da pod zob. To zmore Kranj leta 2012, 2013 in tako dalje. Pa ne, da bi bil (vsega) kriv nesrečni župan, ki nas proslavlja z "ekspres poravnavami"! Naslednje leto bo minilo 10 let, ko v Kranju ni bilo (ne bo) odmevnega dogodka, prireditve.

Ne boste verjeli: sredi poletja, brez reklame, je v Športni center prišlo gledat nemškega prvoligaša Wolfsburg preko 1000 gledalcev. Ljudje pač sami ocenijo, kaj je zanimivo. Čudaki... Pa lepo se imejmo v tej športni provinci nad provincami!