Pa je Triglav le senzacija: ne zaradi serije porazov, ki je skoraj rekordna - zaradi enotnosti moštva, zaradi skupnega nastopa! Dokaz: igralci in še kdo so sami dal evro ali dva za to, da so odšli na vikend priprave na Hrvaško. In še oče enega od igralcev je odprl denarnico in...

Lepo. Če bo koristilo še pri predstavah in zmagah, tudi zelo lepo. A ima zgodba tudi sporočilo: člansko moštvo Triglava je "država zase" kjer je klub le še okvir. Kjer vladajo drugačni, morda celo boljši odnosi. Kjer igralci plačujejo priprave!? Kjer kluba z upravo, predsednikom, vodstvom ni več. Športni direktor? Predsednik kluba? Vprašaji so namenjeni tistemu, čemur se reče preprosto "koncept dela"! Če bi se to zgodilo v času, ko sem bil odgovoren, da se kaj takega ni zgodilo, bi bilo to "ogledalo nesposobnosti vodilnih". Še več: pripisali bi mi, da sem tako vse prej pokradel in za igralce ni več ostalo nič.

Bodo jutri klubski trenerji plačali, da bodo lahko trenirali? Bodo dali evro za to, da bodo ekipe tekmovale? Smešna primerjava? Niti ne. So brez plač dva meseca. In vendarle delajo in zanje velja, da so jedro in temelj kluba. Nihče se (še) ni poslovil, nihče ni fantom rekel zbogom zato, ker ni dobil tistega, kar mu pripada. Ampak: tudi na ta način je vprašljiv koncept dela in vloga ljudi, ki vendarle nosijo svojo odgovornost s funkcijo in položajem. Kako je z avtoriteto tistega, ki dopusti, da klub postane sestavljanka posameznih ekip?

Ni dolgo tega, ko sem bil sam s tem soočen. Dve ekipi otrok sta nekam odpotovali. Skupaj. Kot Triglav. Starši ene so bili bolj sposobni in so znali poskrbeti za "nadstandard". In ena od mamic (ne ravno brez vpliva v klubu) mi je ob tem mirno sporočila, da "njih druga ekipa nič ne briga!" Torej: eni v luksuzu, drugi goli in bosi - to naj bi bil Triglav!? Odločno sem se uprl (tudi za ceno konflikta) takemu razmišljanju in nikdar nisem pristal na razslojevanje v klubu. In tudi kot navijač sem proti.

Je torej prav, če klub razpade na posamezne dele? Morda je to v nekem trenutku edina rešitev, dolgoročno pa je žal le ogledalo tistih, ki to dovolijo in izkoristijo. Želim verjeti, da bo Triglav zmogel tudi take "zanimivosti" preseči. V prvem krogu bodo ekipe nastopile, a vsaj zasedba ene ni znana. Ne prva postava, ne kapetan, ne rezerve, ne najboljši igralci, ne taktika. Imenuje se "vodstvo nogometnega kluba Triglav Kranj"!