Nogometni klub Triglav je v zadnjem desetletju uresničil nekaj nalog, ki bi jih želel vsak slovenski klub:*vzpostavil je nogometno šolo kot temelj kluba (cenijo jo AC Milan, Wolverhampton FC ipd.)*oblikoval je lastno člansko ekipo (75%odstotkov domačih igralcev)*uveljavil je koncept in politiko kluba (porabiš kar imaš, delo je osnova, ne denar)*izvedel je reorganizacijo in finančno konsolidacijo (letni proračun je do 2011 naraščal)

Nogometni klub Triglav v nedeljo začenja verjetno zadnje poglavje tega obdobja, ker: ni uspel privabiti ne politike, ne gospodarstva, ne medijev v svoj projektnima infrastrukture za razvoj po odločitvi občine o ustavitvi gradnje nove tribune*nima sponzorjev za prvoligaški nogomet

Triglav se je znašel v krempljih brezbrižnega okolja kjer nikdar ni bil priljubljen pri veljakih. Na občini vlada velik razkorak med besedami in dejanji, v gospodarstvu ignoranca, v medijih prav tako. Posredno je zaradi infrastrukture že na ravni druge lige in krempljih veljakov iz NZS, ki so z afero licenca pokazali svojo moč. Kadarkoli bodo lahko odločili, da Kranj pogojev za prvo ligo nima - v nasprotnem bodo lahko milostni. Milost pa stane.

Dejstva o 400 nogometaših, 20 trenerjih, solidnih pogojih za nogometno šolo (tri igrišča) zbledijo ob razvojni perspektivi. Ta pa je za šport in mesto klavrna v luči splošne krize in dejstva, da ima Kranj prvoligaško le moško odbojko in žensko košarko(hokej in vaterpolo imata eno samo ligo...) kar bi moralo mesto še bolj spodbuditi, da ohrani prvoligaški nogomet. Zlom hokeja na Jesenicah (proračun za štiri nogometne Triglavove v prvi ligi), zlom rokometa in tudi košarke v Škofji Loki, odhod blejske odbojke v Ljubljano in marginalizacija vaterpola, plavanja in tudi atletike so dejstva, ki jih ne more prekriti (žal) nobena kolajna pa naj bo še tako zlata.

Nogometni Triglav potrebuje notranjo moč. Potrebuje realiste in ne sanjače. Potrebuje odločne in hrabre na igrišču in ob njem. Potrebuje poštene in jasne odnose kjer tudi v revščini lahko vlada sloga in pripadnost. Vsem, ki so mu v 2011 zabodli nož v hrbet (od veljakov NZS do župana in njegove oblasti) pa bo zdrav nogometni klub edino pravo sporočilo. Prva liga ima več oblik, Triglav je to že dokazal!