Namenoma sem za "gostitelja" postavil zmajčke, ki v nedeljo pridejo v Kranj got - gostje. Enkrat so prišli, a tekme niso odigrali in si v drugi ligi privoščili škandal "a la Pavlin, Rudonja etc." kot se temu reče. A med tem so odšli na veliko razdaljo od Triglava. Najprej so padli v peto ligo, zdaj so drugi v prvi. Triglav je prav tako prehodil zanimivo pot od tretje v drugo in prvo - a je potrebno pri primerjavah potegniti ločnico.

Ko je Olimpija izginjala vsem le ni bilo vseeno. In so začeli (zopet kmalu tudi Miran Pavlin) zgodbo o tem, da Olimpija ne sme odmreti. In od pete do prve lige prišli ekspresno in tudi z jasnim sporočilom slovenski športni in nogometni in vsej javnosti, da simboli ne umrejo tako hitro. Triglav? Kolikokrat je bil že v hropcih, smrtnem objemu brezbrižnosti? In kolikokrat so mu (kot Olimpiji) priskočili na pomoč? Na primer: "bivši Triglavani"! Meni so polnili glavo z zgodbami, da so odrinjeni, da jih Triglav ne mara, da jih "tisti iz lukne" drži proč od kluba, a oni bi zmogli in znajo in bo denar in bodo uspehi in ..Vedno so ti isti znali povedati, kaj je narobe - nikdar narediti, kar je prav.

Triglav ni Olimpija, a jo lahko premaga. Enkrat, dvakrat. V bistvu pa ji mora slediti v tem, da morda nekoč postane simbol. Pa so mu petelini na vaških kupih gnoja odrekali celo gorenjski primat. Ja, celo kranjski. Ker bo ta in ta vas že pokazala Triglavu. Smešnica. Treba jim je bilo povedati in pokazati, kako to gre. Ampak: Olimpija pa je druga razsežnost. Kot Maribor. Postati kaj takega in priti v ta razred, je druga pesem. Vse okolje ti mora slediti in vsi morajo pozabiti, kdo koga ne mara in vzeti v ospredje samo in zgolj Triglav.

Koliko je torej takih okoli in koliko v klubu? Bo čas pokazal. Za zdaj bi bilo odlično, če tudi Olimpiji pokažemo, da smo sposobni biti Triglav. Trmast. Zdaj je to naša lastnost - ko pa sem jo "ustoličil" kot prepoznavni znak Triglava, so nekateri v vodstvu vihali nos. Kakšna trma, zakaj trma in tako dalje. In sem jo bil pripravljen umakniti, če obstaja boljši skupni imenovalec za naš klub.

Trma je ostala. In nekaj postala. Zdaj je čas, da trmasto začne delovati še klub. Orli letijo višje od zmajev...