Danes bo skupščina kluba, ki je star več kot 90 let. Na njej bodo ljudje, ki jih članstvu (niti trenerjem, igralcem, ekipam) ni nihče predstavil. Ta korak je bil "izpuščen" po pol leta brezvladja v klubu!? Zagotovo ni lahko voditi klub danes, ko ni ne denarja, ne podpore okolja. Zagotovo pa ga ne smeš voditi tako, da se skrivaš (razen na sedežu VIP tribune...) pred samim sabo, svojo odgovornostjo in klubsko stvarnostjo. Pri tem je bivši, sedanji ali bodoči predsednik kot oseba najmanj pomemben - gre za Triglav in njegovo 10 let dolgo jasno navado in način dela. Skupščina se ne pripravlja na skupščini ampak prej in na jasen in transparenten način. Ne gre za to, kdo si upa v teh časih voditi klub, gre za to, da ga vodiš z jasnim pogledom vsakomur v oči.

Eden od staršev ene od ekip mi je v trgovini v nedeljo zastavil (pogosto) vprašanje, kdaj se bom vrnil v klub, ker je "štala". Ja, ko sem bil v klubu, so mnogi prav tako govorili, da je "štala"! To je pravica vseh, ki presojajo ljudi na javnih funkcijah. Seveda pa je težko presojati tiste, ki bi ob uspehih sedeli na častni tribuni, ob problemih pa se skrili pred članstvom lastnega kluba. Na to pa Triglav (in noben drug klub) ne bi smel pristati, ker take zadeve vodijo v meglo. V njej pa je vse mogoče...

Kriza vodenja+krizafinanciranja+kriza odnosov = problem. Za vsako podjetje, družino, klub. Gre preprosto za soočenje s tem in ne za poskuse vrtičkov. Kjer je ena ekipa en vrtiček, ograjen in kamor ne sme stopiti nihče. Kjer trener postavlja upravo in uprava sestavlja ekipo. Meni so to 1000000000 - krat pripisovali: da se v vse vtikam, da odločam. Ja, res je bilo temu tako. In to sem počel zato, ker sem imel najprej osnovno podlago: klub sem pomagal graditi, nato voditi. Klub sem poznal do zadnje ekipe in zadnjega igralca. Klub sem imel in imam za svoj. Slabo? Grdo? Neprimerno? Tako je.

Triglav lahko vodijo danes le ljudje, ki se kluba in odgovornosti zavedajo. Popolnoma. Ki Triglav jemljejo kot neko poslanstvo v življenju. In pri tem je manj pomembno, koliko tisočakov evrov bodo "zrihtali", ampak bolj to, kaj so za klub pripravljeni narediti.

Ko sem odšel iz kluba, se nisem z nikomur sprl. Ni bilo težkih besed. Preprosto sem povedal, da ne znam več naprej in da bom več škodil in koristil. Skoraj nihče ni imel pripomb. Nihče me ni silil, prosil, da ostanem. Nihče me ni niti podil iz kluba. Bila je in je osebna odločitev. In bila je jasna, odgovorna, neposredna. Taka, kot si Triglav zasluži. Danes na skupščino kluba, ki sem mu formalni predsednik, nisem povabljen. Pa bom prišel.