Triglav bo dobil predsednika v januarju. Klub z največ igralci, mladimi, trenerji si zasluži urejen status, vodstvo, vizijo. Roko na srce: v zadnjih letih je bil Triglav dobro voden, predsednika Igor Velov in Brane Švegelj sta bila na čelu kluba, ki je napredoval. Čas ni tak, da bi predsednik sam po sebi jamčil razvoj. Zato je ključna moč znotraj kluba, sposobnost soočanja z realnostjo in kakovost ljudi, ki delajo.

Predsednik MNZ Gorenjske je Blaž Vidmar. O njem sicer v gorenjskem nogometu nima smisla izgubljati besed. Njegov slog je zanimiv: vedno nekaj namiguje, vedno se nekaj smehlja - nogomet pa je v kameni dobi tudi zaradi okostenele MNZ. Uredil si je prijateljico za tajnico, prijatelja za tesnega sodelavca in kimavčke za dviganje rok. Zdi se mi kot Kim Il Sing: samo utrujenost od garanja za nogomet nam ga lahko vzame! Da o vlogi v sodniški organizaciji ne pišem! Se je oglasil, ko so Triglav želeli vreči iz lige? Se je oglasil, ko v Kranju ni bilo zgrajeno malo igrišče z umetno travo po krivdi partnerja NZS? Ne, svoj dvig roke pač razume drugače....

Predsedniku NZS Aleksandru Čeferinu se bo izteklo prvo leto vodenja NZS. Roko na srce: odvetniške izkušnje so dobrodošle pri taktiki, javnosti so všečne izjave o skrbi za dobrobit klubov, zamenjava selektorja pa že sodi pod poglavje "skrivnostno"!? Vse se je dogajalo sicer na videz elegantno, a z mučnim priokusom, da nogometna kuhinja ne zmore javno predstaviti jedilnika, povabljenih na večerjo in njihove sodbe o hrani in pijači. Predsednik NZS ima več uteži: sodniško organizacijo, ki je ne more obvladati, združenje prvoligašev, ki je smešnica nogometa, sindikat igralcev, ki je antipropaganda dojemanja slovenskega nogometa. Karizme predsednik še ni uspel ustvariti, oblikovati. Če sam dodam osebno občutje: neiskrenost je dobra takrat, ko si tudi močan - a nihče ni tako močan, da si lahko privošči zahtevo, da se nekoga odstrani iz nogometa.

Če je Triglav nemočen pred zahtevami prve lige (denar), če je MNZ Gorenjske talec ljudi, ki ne vidijo razvoja, če je NZS dobro utečen stroj kjer se marsikaj dogaja v nogometnem zakulisju, bo kamen preizkušnje javnost podatkov o nameščenih tekmah in postopki. Če takrat v nogometu ne bomo pomedli z vsakim posameznikom ali klubom, ki je pri tem sodeloval, bo nogomet drsel v močvirje kjer bodo sumljivi tipi še naprej kraljevali. Leto 2012 bo prineslo tudi te odločitve!