Ekskluzivna novica: Sandro Rosell, predsednik Barcelone je pisal v Kranj! Klub z okoli 200 000 člani /toliko ima Gorenjska prebivalcev/ se močno zanima za enega od aktov Triglava, ki govori o tem, da naj bi upravni odbor sklepal o tem, kdo je lahko in kdo ne član kluba: "Mučas gracijas senor =Beno! " je zapisal gospod predsednik Barce in dodal, da bodo zadevo zanesljivo takoj uvedli tudi pri njih. In to tako, da bo vsak od "sociosov" (člani z glasovalno pravico) dobil ustrezen certifikat, da lahko navija za Barco. "Res je, da se bom verjetno zdaj preselil kar v klubsko pisarno kjer bomo s člani UO kako leto ali malo dlje zaprti in bomo od jutra do noči pregledovali primernost članov, a izum je pravi!" je zapisal predsednik Barcelone o izumu, ki je šokiral nogometni svet! In še ena od določb famoznega =Beno pravilnika je prisilila predsednika Barcelone k vprašanju: "Baje ima Triglav to tako urejeno, da ko nisi več funkcionar, ko ti poteče mandat, nisi več član kluba!? Torej ne bom mogel več na tekme Barce, ko ne bom več predsednik, ker ne bom mogel dobiti vstopnice kot član kluba?!" je zaskrbelo Sandra Rosella. Odgovor, ki ga je poslal =Beno, avtor slovitega pravilnika, ki je osupnil Barco, ni znan. Znano pa je, da je iz Španije priletelo še tole: Senjor =Beno, vi ste inovator in nogometni mislec, pri nas bi vam dali ime Bueno /dober op.trma/!!!"

Barcelona torej uvaja "Triglav model članstva" v kratkem. In nazadnjaška ljubljanska Olimpija? Pomislite to predrznost: tam podpišeš pristopno izjavo, plačaš članarino in potem dobiš cenejše vstopnice, šal in....! FIFA se za ta nori model včlanjevanja že zanima, bojda tudi varuh človekovih pravic: da bi nekdo kar postal član s pristopno izjavo in članarino je nezaslišano! Je pa nekaj res: =Beno (še) ni predsednik Olimpije!

Sklep: =Beno model je biser demokracije in pravičnosti! Zato ga predlagamo za dosmrtnega predsednika NK Triglav. Kajti: če bi verjeli njegovemu pravilniku, nam v nasprotnem grozi silna nevarnos - ko bi mu prenehala funkcija, bi prenehal biti član kluba. Tega pa ne bi prenesli, kajne! Zato =Beno, vodi nas do konca in naprej!

Predsednik in mestni svetni =Beno v družbi strokovnjaka za šport: bojda bo Kranj predlagal, da se ukinejo kopalnice v športnih objektih in se zaradi krize, varčevanja ipd vsi športniki umivajo doma. Tak je povzetek razprave strankarskega kolega našega predsednika, svetnika Staneta Boštjančiča!