Spoštovani (plačani!) predsednik NK Triglav!

Kje živite? V Kranju? Ko sem vas poslušal lani poleti, so bila usta polna obljub in besed o tem, kako pomembna in vsem skupna in naša je blagovna znamka kranjskega športa - Triglav. Govorili ste in govorili, potem ste se slikali vsi še z vrhom občine in - konec. Od takrat do danes v javnosti nisem zasledil, da bi povezava klubov in društev z imenom Triglav (kar je res zaščitni znak Kranja na simbolni ravni) postala bolj otipljiva, da bi od besed naredili korak naprej. A morda se motim.

Danes prebiram novice, da je v Kranju okoli 150 registriranih prostovoljcev. Humana organizacija Merhamet je med njimi, samo za primer. Na tem seznamu ni ne vas, ne NK Triglav, ne Smallfaces kot navijaške skupine in res je: niti enega športneg kluba, društva s tem imenom. Sramota! Tisti, ki tako radi trkajo na zavest Kranjčank in Kranjčanov, kako naši so in kako smo mi njihovi navijači, so zatajili. Na deli črti (čast izjemam, a zanje v tem trenutku ne vem)! Najbolj pa ste zatajili vi, ki redno brišete kljuke na občini in si želite to in ono: kaj ste kot plačani predsednik (edini v Sloveniji)naredili za to, da bi društva in klube povezali na prostovoljni bazi in se morda lotili samo enega področja kjer je pomoč potrebna? To prepuščam vaši vesti in vesti tistih, ki se radi drenjajo okoli vas na častni tribuni - tudi za njih se sprašujem ali živijo med nami in z nami v teh časih?

Ne obtožujem vas ničesar, a zamudili ste priložnost, pokazati, kakšni ste in kaj zmorete! Ali pa ste nam to pokazali v tej obliki? Športniki Triglava, funkcionarji Triglava (vseh klubov, društev), sram me je, da sem navijač in podpornik projekta, da bi bil Triglav kranjski, naš. Primere drugačnega ravnanja naj vam povedo navijači iz Ljubljane, Maribora in verjetno še od kod!

Miran Šubic, nekdanji predsednik in direktor NK Triglav Kranj, zdaj navijač

ps Vedno najprej pometam pred svojim pragom: že precej nazaj sem obvestil MO Kranj, da bom prostovoljno delal brez slehernega plačila vse, kar znam in zmorem na področju kjer delujem že 40 let. Župan se je zahvalil za mojo pripravljenost in jo sprejel!