Spoštovani predsednik Jure Gortnar!

Pišem vam kot navijač in ne kot neuspešen kandidat za predsednika. Verjetno je tudi vam jasno, da je bila moja kandidatura le protest in ne kaj drugega. Četudi ste prepričani, da ste zmagali, je dejansko stanje drugačno: izgubil je Triglav. Od danes nam preostane le še boj za prvoligaški status z NK Gorico in breme, ki je težko 600 000 evrov (dolg kluba...)!

Če ste prepričani, da nas bosta na zeleno vejo nogometa in obstanka pripeljala poslovni direktor g. Beno Fekonja (kriv za enormni dolg) in športni direktor Siniša Brkić (kriv za rezultatsko polomijo), potem je tole pisanje nesmiselno. Če pa ste predsednik za dobro kluba, morate oba takoj odsloviti. Ne zato, ker ju ne bi kdo maral, ampak zaradi rezultatov njunega (ne)dela. Še je čas, da klub usmerite na pot, ki vodi iz tega brezna neurejenih odnosov in porazov - a zato je potreben pogum. Treba je opogumiti moštvo, ki je pristalo na 9. mestu, treba je okrepiti klub, ki je žal postal pojem netransparentnega dela. Če ste tudi vi zadovoljni z doseženim, potem vzemite moje pisanje za - reakcijo nekoga, ki ne mara tega in onega...skratka za osebni interes.

Rad bi vam sporočil, da Triglav ne sme biti talec dveh neuspešnih direktorjev in klub bo zadihal, ko ju ne bo več. Preprosto zato, ker nista uspešna. Tako ocenjujem na podlagi številk in ne čustev: enormen dolg je sam po sebi breme, stanje na lestvici pa dva kroga pred koncem prvenstva jasno: smo in bomo predzadnji....

Kranj si tega ne zasluži. Sam sem tudi z namenoma neuspešno kandidaturo skušal na to opozoriti. Bojim sem, da nisem bil uspešen, a po drugi strani moje strahove dokazuje in utemeljuje vse, kar se dogaja.

Triglav ni ne moja, ne vaša last. Triglav si ob 100letnici ne zasluži takega razpleta. Verjamem, da bomo - tako ali drugače - obstali v prvi ligi, a brez prekinitve z odgovornimi za vse tole, napredka ne bo.

Miran Šubic, nekdanji direktor, predsednik in zdaj podporni član NK Triglav