Takole je bilo lani, viseli smo nad prepadom...GORICA JE IZPADLA...LETOS IGRAMO Z NJO!

TAKOLE TAVAMO NA DNU, BRKIĆ&FEKONJA PA MENJATA TRENERJE, IGRALCE (NA DESETINE...) IN LETOS JE ZOPET NASTOPIL ČAS PREIZKUŠNJE. POD NJUNIM VODSTVOM JE NK TRIGLAV LE DVAKRAT BIL IZVEN STRESNIH ZAKLJUČKOV (IZPAD, KVALIFIKACIJE...) NA 8.MESTU! TRI LETA TAVANJA PO DRUGI LIGI SO SLEDILA 7.MESTU NA KATEREM JE OMENJENI DVOJEC 8PA ŠE KDO ZRAVEN TAKRAT...) NAŠEL TRIGLAV V 1.LIGI.

Kaj nam sledi v naslednjih 10 dnevih? Dve tekmi, ki ne odločata o ničemer in "priprave na Gorico" s trenerjem, zaradi katerega vsako tekmo plačujemo kazen (glej spodaj) namenoma, da nas on še naprej vodi...Srbski branilec Milanović ima pogodbo do konca kvalifikacij in nobenega dvoma ni, da bo te tekme igral že pod pritiskom prestopa, ki se zdi glede na njegovo formo neizogiben! Ostali? Kaj bi dali zdaj, da bi lahko igral Tom Žurga (edini podoben napadalec Luki Majcnu, ki se več valja po igrišču in prepira kot zabija gole...) ali podoben igralec - pa so ga poslali v drugo islandsko ligo! Tragično je sklicevanje na to, da zdaj pa so na vrsti domači mladinci....Ne, tokrat je to nujnost zaradi katastrofalne športne politike omenjenega dvojca in popolnoma zgrešene strokovne politike (pomočnik glavnega trenerja Jaka Kajtazović je trener kadetov Olimpije, "fikus trenerji" Bregant, Miklič ipd. pa so le ljudje, ki (ne)hote skrivajo dejansko stanje...) kjer so domači trenerji le kmetje na šahovnici, capo di tutti capi pa jih premika sem ter tja. Vlado Šmit je morda celo dober trener, toda senca Brkića je tako široka, da je izpadel le kot "trenerski portrčko". Zato nas laho skrbijo kvalfiikacije, ker se v dveh tekmah odloča vse. V tem zapisu želimo le opozoriti, da nikdar ne smemo pozabiti, da so Triglav prej vedno lahko zastopali v članski ekipi mladinski, kadetski reprezentantje. Danes nima Triglav niti enega ali morda enega - Rogelj, Arko, že preteklost Kryeziu, prej Arh Česen, Kuhar pa so igralci,ki jih je zajel in delno tudi oblikoval sistem selekcije, ki ga je naveza Brkić&Fekonja uničila. Zakaj, vesta onadva. Fantje, ki morajo zdaj kot mladinci sedeti na klopi v prvi ligi, niso ničesar krivi in jim moramo dati vse priznanje - toda to je posledica Jašaragićev, Crnovov ipd. desetin "sopotnikov Triglava", ki so prišli in odšli in se jih žal nihče več niti spomni ne. Milanović je edina izjema kot igralec, ki se je uveljavil - vsi ostali pa žal za Triglav niso bili okrepitve za več kot 9. mesto. POUDARJAMO: SINIŠA BRKIĆ IN BENO FEKONJA STA ODGOVORNA ZA ODHODE KLEMENA ŠTURMA (MURA), ŽANA PELKA (AUSTRIA CELOVEC, 2.LIGA), BRATOV KLEMENČIČ (DOMŽALE, BRAVO) IN MNOGIH DRUGIH (KRCIĆ OD KAPETANA DO ...NEZAŽELENEGA!!!). PODPOVPREČNI PRIŠLEKI PA SO 2SPODILI" VMESNE GENERACIJE FANTOV SO UNIČENE - ŽAL (OVSENEK, KIMOVEC, GRVALA, KOPAČ, KOVAČIČ, POTOČNIK, AHAČIČ....OGROMNO JIH JE), KER SO BILI ENOSTAVNO ŽRTVE TRGA Z NOGAMI, KI SE JE NASELIL V TRIGLAV IN GA DRŽI V KREMPLJIH!

Analiza pokaže, da dvojec Brkić&Fekonja ni Triglava rezultatsko premaknil naprej niti za en milimeter - nasprotno! A pri temo moramo biti pošteni: gorenjski nogomet kot tak je nazadoval, vloga Triglava danes je minorna, talenti ne prihajajo v Kranj kot nekoč z vse Gorenjske. Rezultat je lahko katastrofalen: če Triglav (verjamemo, da je to kljub vsemu težko, a mogoče) izpade, ima nogometna Gorenjska enega drugoligaša, nekaj povprečnih tretjeligašev, enaga prvoligaša pri kadetih in mladincih in seveda temu primerno izhodišče za napredek. Zato ostaja eden od rezultatov analize primaren: VODILNI, KI SO LETA IN LETA NEUSPEŠNI, NAJ PREPUSTIJO SVOJE MESTO DRUGIM. TO PA LAHKO STORI LE NOVI PREDSEDNIK JURE GORTNAR, ČE RES NI "LUTKA" KOT SAM PRAVI.