Tega kranjski nogomet v 30 letih po osamosvojitvi ni doživel: TRIGLAV JE DOBRE POL MESECA IZGUBIL 17 IGRALCEV MLADINSKE IN KADETSKE EKIPE. ZADNJI TRIJE PRESTOPI SO V LESCE, KI TUDI IGRAJO V DRUGI MLADINSKI IN KADETSKI LIGI ZAHOD! 5 FANTOV JE ODŠLO V NK ŠENČUR, 5 V OLIMPIJO....TRIGLAV JE PO IZPADU IZ PRVE LIGE MLADIH IZGUBIL ENO MOŠTVO!!! /vir: uradni dokumenti NZS o prestopih/! Kaj to pomeni v praksi? Da Triglav zdaj mrzlično vabi fante iz klubov nižjega ranga tekmovanja, ker svojih enostavno nima dovolj! Ker fantje izbirajo Lesce in Šenčur ipd. klube, da o prvoligaških ne pišemo!

Zgoraj je zgodovinska izjava Siniše Brkića, športnega direktorja NK Triglav. Aktualna je vse bolj, ker ima klub samo še 9 igralcev s sklenjeno pogodbo. ZADNJO JE PONUDIL DRUGOLIGAŠKEMU NOGOMETAŠU IZ NK DOB, KI JE PRESTOPIL V TRIGLAV. DO ZDAJ NI KLUB PREDSEDNIKA RADIKOVIĆA OBJAVIL NITI ENEGA PODPISA POGODBE S KOM OD DOMAČIH FANTOV, KI SO - VERJELI ALI NE - NA LESTVICI PRVE MLADINSKE LIGE OSVOJILI 2. MESTO, A SO JIH V DRUGO LIGO POTEGNILI SKUPNI KATASTROFALNI REZULTATI S KADETI. V nedeljo bo v Biljah drugoligaški začetek kranjske ekipe, ki so jo do zdaj zapustili številni igralci, ki so bili lani - okrepitve!? A po stari dobri navadi "avtobusne postaje" jih bo morda v Kranj zopet prišlo do konca avgusta še nič koliko - kot vsa leta kar "uveljavljanje domačih fantov" dobiva tak rezultat.

Seveda se bo še marsikaj zgodilo, a nekaj se je že... ali pa se ni: DO DANES JAVNOST SKORAJ NI ZVEDELA NIČ O PRIPRAVLJANIH TEKMAH KLUBA OZIROMA KARKOLI O ČLANSKEM MOŠTVU KOT TUDI NIČ O IZPADE MLADIH KATEREGA POSLEDICE SO TEKTONSKE IN GROZLJIVE ZA PRIHODNOST NOGOMETA V KRANJU! Kaj preostane navijaču? Upanje. Slednje umre zadnje, kajne.....?