Klepet Trma.si s trenutno prvim človekom NK Triglav je prinesel tudi eno ključnih informacij za delovanje kluba, ki je finančno in športno pred bankrotom: SINIŠA BRKIĆ NIMA VEČ NOBENE VLOGE V KLUBU, NE ODLOČA VEČ O ŠPORTNI POLITIKI! Enkrat se je to že zgodilo, a je prišel dotični nazaj "skozi mala vrata". Zdaj naj bi zaprli tudi slednja in dvojec Fekonja&Brkić je po leta in leta trajajoči vladavini zdaj preteklost kluba. Fekonja je sam odšel junija, zdaj še Brkić - v rokah pa sta v preteklosti država vse niti poslovanja in delovanja. Rezultat:

1.

NK Triglav ima blokirana dva računa, stiskajo ga različni upniki. Člani UO, ki so denar posodili (ne dali!!!) klubu, so največji upniki glede financ, a člansko moštvo s pogodbenimi igralci ni dobilo plač od maja (vir:Ekipa), tudi pri trenerjih so zaostanki. Klub je torej nelikviden.

2.

NK Triglav je zadnji na lestvici 2.SNL in izgublja stik z mesti, ki jamčijo obstanek. Moštvo je sestavil in trenerja pripeljal Brkić - kot vsa leta do zdaj. V njem je tragično malo domačih igralcev, zato pa tudi taki, ki preprosto "vlečejo denar" (če ga dobijo) in so za člansko moštvo glede na minute na igrišču - nepomembni.

3.

NK Triglav je praktično izgubil vse možnosti, da se vrne v prvo ligo mladincev in kadetov, ker v drugi ligi mladih tja vodijo samo prva mesta na lestvici. Še huje: tak izid je udarec tudi za edino prvoligaško ekipo, starejše dečke. Vezani so na izid kadetov in bodo tako izpadli iz prve lige za sezono 2023/24. Po več kot 30 letih bo tako Triglav brez prve lige mladih kar je pogubno za razvoj kluba, ki naj bi izdeloval kakovostne igralce zase in za trg oziroma močnejše klube.

4.

Ugled kluba se meri predvsem po rezultatih. Do zdaj so klubska poročila govorila o preko 1 000 000 prihodkov letno. Kako je potem mogoče, da so morali starši za otroke kupovati tekmovalne drese? Kdo je bil deležen izjemnih dohodkov, če je klub zadnja leta vedno končal z izgubo? To so vprašanja, ki jih morajo zastaviti v klubu samem. Ugled Triglava pa je kompleksna zadeva in klub ni v zasebni lasti tistih podjetnikov, ki so izglasovali vse dosedanje odločitve, ki imajo KATASTROFALNE POSLEDICE.

S takimi izjavami sta "pitala" odgovorne v klubu in slovensko javnost. Danes je NK Triglav "na aparatih"!