KULISA: 20.9.2020 je bila ob 20.30 prva nočna nogometna tekma v zgodovini Kranja. Na Tribuni odgovorna za polomijo Beno Fekonja (po dveh mesecihod skupščine uradno še predsednik) in Miroslav Matijaševič (nesojeni predsednik na dopustu...(!)...on pa daje izjave o zaletu za 1.ligo)! Navijači gostov razsajajo razposajeni, domači so nekje za ograjo...konec je podpore "mentorju" Brkiću in konec je sloge s klubom. Okoli 100 prisotnih, med njimi staroste nogometa v Kranju (trenerja Kožar, Andrejašič....), družinski člani igralcev. Manjka Marjan Tkalec.....VIP tribuna ni vel zanimiva niti za člane UO kluba....prej so se tako radi slikali v prvih vrstah....

ODER: take sramote že dolgo ne....na igrišču smo proti gostom delovali kot otroci, ki se podijo za žogo....tragični sta bili dve "okrepitvi, težki po 100 kil",ki se proti hitrim na igriščua zdita še bolj smešni....najbolj pa se je zdel tragičen kapetan Triglava, ki je nekaj ploskal in spodbujal....sam pa ne more opraviti hitrejšega teka in je drobencljal vso tekmo sem ter tja...na klopi pa že "nove okrepitve" v slogu "zbrda-zdola"...na gol nismo pošteno udarili, v mesecu dni je moštvo postalo karikatura Triglava...vsa čast mladim in zagnanim ampak: kdo še naprej vozi v Kranj igralce, ki ne morejo v tretji, nikar drugi ligi? Podpredsednik Matijaševič, je to "zalet za prvo ligo"!? Smešno, žal. Tisti, ki smo prišli, smo videli demontažo kluba.

ZAKULISJE: kdo dejansko vodi Triglav? kdo to plačuje in kako je z dolgovi? kdo vozi igralce, ki so vse prej kot okrepitve? kako to gleda trener, ki je prišel trenirat ene igralce - vodi pa tretje? kaj je z revizijo poslov, ki so prinesli dolgove? kdo ima koncept, vizijo premika iz stanja, ki je v luči novih žarometov še bolj žalostno? kdaj bodo glavni igralci te polomije zmogli eno samo samokritično potezo, oceno? kako je mogoče, da v najbolj občutljivem mesecu za prestope - če jih sploh kaj bo - ni novega predsednika in vse skupaj v zakulisju vodijo analfabeti?

Zaključek ni potreben. To je bila klavrna predstava, ki ne sluti srečnega konca. To je bila demontaža kranjskega nogometa. In trpko je spoznanje, da ob 100 letnici kluba in 1 000 000 vrednemu vložku v pogoje za delo in tekmovanje, peščica ljudi kranjski Triglav vodi v prihodnost, ki je negotova. Kaj bi dali, da se motimo!