Kranjsko kolesarstvo je Sloveniji dalo mnoge ase, zgodovina je pestra. Marko Polanc je zagotovo eden tistih, ki se je in se še bo zapisal v zgodovino športa na dveh kolesih. Sam odličen tekmovalec in tudi trener, za povrh pa oče kolesarja, ki je "rinil" zmagovalca Toura vse tri teden kolikor je le mogel. Jan Polanc je kranjski kolesar, ki je še kako zaslužen za zmago na Touru, za Tadejev uspeh. Pomočniki so tisti, ki morda niso v ospredju, a so dragoceni in Jan je prvi pomočnik zmagovalca Toura. Preberite, kaj je o vsem povedal mesece prej, ko je spregovoril za Delo o odnosu do Tadeja in načrtih ekipe....

Kapetan ekipe, ki ji ni nihče dajal nobenih možnosti, je zdaj znan vsemu svetu - Jan Polanc pa si zasluži vse priznanje za svoje garanje in pomoč Tadeju. Kolesarstvo je (kakor se čudno sliši) ekipni šport kjer na koncu morda eden res pobere slavo, a zaslužni so vsi, ki mu pomagajo!

Če pomislimo, da je vse tole nastalo mesece pred Tourom, zveni kar preroško. Danes 29 letni Jan Polanc je zagotovo s svojim odnosom in delom sposoben tudi drugih podvigov. Ne pozabimo, da je pred leti osvojil etapo na Giru d Italia in opozoril nase. Danes smo lahko vsi ponosni nanj in na njegovo pripravljenost, da v slehernem trenutku pomaga Tadeju Pogačarju. Bravo za očeta Marka in sina Jana - najbolj kolesarsko kranjsko družino!