Hrvatje imajo kocke, Nizozemci so seveda oranžni in Brazilci vedno rumeni...Slovenija? NZS je predstavila dres reprezentance za Evro 24 v Nemčiji. Otroci ga bodo hoteli imeti, očki in mamice ga bodo ponosno nosili - to je športna oprema, ki bo nesporno najbolj na očeh Evrope v tem letu! Kaj smo dobili?

*Triglav na dresih je logičen = simbol Slovenije in vseh naših bitk (tudi športnih)! Kaj pa pomeni nek rdeč zmazek v njem, vedo oblikovalci...ZAME JE TOTALNO ZGREŠEN! JE TO SLADOLEDNA KUPA ALI PA SKORJ KARO ZNAK PRI KARTAH? ALI JE PREPROSTO NEKAJ, DA SE NEKJE VIDI...?

*Triglav je zgoraj, kaj je pod njim. Mreža? Rešetke? Ječa? Je simbolna gora nad - slovensko omreženostjo, zamreženostjo? ZAME JE TO SRAMOTEN OBLIKOVALSKI ZDRS, KI GA NIMA NOBENA DRŽAVA V TAKI OBLIKI. JE TO MORDA MREŽA ZA VRTIČEK ALI ZA ZAJČNIK? OPALA: MREŽA NA GOLU MORDA?

To je moj pogled. Pogled na povsem izgubljeno možnost, da na Euru predstavimo nekaj, kar nas bo - poleg dobre igre in rezultata - PREDSTAVILO VSAJ PO IZVIRNOSTI! Žalostno, če nam take rešitve vsiljuje proizvajalec=sponzor opreme za našo NZS!

PS

Prepričan sem, da bo marsikomu vse to všeč in v tem je čar rekla, da se o okusih ne razpravlja. Vsekakor pa pove marsikaj tudi dejstvo, da SLOVENIJA NIMA NACIONALNEGA DRESA KOT GA IMAJO DRUGE DRŽAVE (ZOPET SO PRIMER HRVATI)! NE, VSAK NEKAJ PO SVOJE ....OD ZELENE DO BARVE ZASTAVE ALI PA NITI TO KAR JE TRENUTNO NOGOMETNA ŠPORTNA OPREMA DRŽAVNE REPREZENTANCE.

MINISTERA ZA ŠPORT OBSTAJA. OLIMPIJSKI KOMITE IMAMO. PO 33 LETIH DEMOKRATIČNE SVOBODNE DRŽAVE PA ZA NJENO PROMOCIJO NA ENEM NAJBOLJ POMEMBNIH PODROČIJ SKRBIMO KOT JE SICER V NAVADI: VSAK SLEČE NA SVOJO STRAN....IN PO SVOJE....

Navijač in Slovenec Miran Šubic