Maja Vunšek, nova direktorica, nam je včeraj povedala, da so med zaposlenimi pretehtali strokovni argumenti. Da pa nimajo prav nič proti Piberniku, ravno nasprotno. Kljub temu pa ob desetletnici vztrajajo pri tem, da so svojo javno podobo in vsebino gradili drugače in bi to poimenovanje pač zadevo spremenilo. Argumenti so jasni, ni kaj. Izračun stroškov preimenovanja pa je (njihov izračun) kar 100 000 evrov.

Cena imena Franceta Pibernika? Sto jurjev stroškov v občini kjer samo za preplačano vzdrževanje zelenic letno plačamo 200 jurjev preveč? Toda: najbolj ponižujoče do Pibernika je "cenkanje" o tem, koliko bi stalo preimenovanje, prav res. Pa še: zaposleni v knjižnici trdijo, da je PREIMENOVANJE NEUTEMELJENO? RES? KDAJ SO SE Z UTEMELJITVIJO SEZNANILI IN KDO JIM JO JE POSREDOVAL!? Avtor pobude že ne, posredništvo kakega mestnega politika pa zavračam.

1.

Očitno je mestna politika veselo komunicirala s knjižnico in pridobila stališče zaposlenih. Pobudniku preimenovanja ni nikdar ponudila možnosti, da pobudo predstavi tudi v knjižnici, kaj šele kje drugje.

2.

Nekatere utemeljitve zaposlenih pa so nedostojne do pokojnega profesorja. Preprosto zato, ker so ga ponižale KOT NA ŠPORTNI LESTVICI...KER JE BIL PAČ LE UPORABNIK IN NE MORDA - POMISLITE - KNJIŽNIČAR...

TOREJ SO ZAPOSLENI V KNJIŽNICI ODLOČILI, VRH MO KRANJ PA LEPO SLEDIL...? NIČ NAROBE, OBLAST ODLOČA. TODA: NAŠA POBUDA JE NALETELA NA DOBER ODZIV DOLOČENEGA DELA POLITIKE IN JAVNOSTI. KAKO BODO OB VSEM TEM SPREJELI DEJSTVO, DA SO NAS PREZRLI IN DOLOČILI, KAJ SI FRANCE PIBERNIK ZASLUŽI IN ČESA NE. DA O STO "NAPIHNJENIH" JURJIH NE PIŠEMO...BI TA ARGUMENT ZNALI DOBRO RAZČLENITI, ČE BI NAM BILO OMOGOČENO...