Umetniška svoboda je kategorija v kateri ni bilo prostora za dramatika, pisatelja, politika in še kaj RUDIJA ŠELIGA IZ KRANJA! Njegov tekst so v PREŠERNOVEM GLEDALIŠČU IZ KRANJA PO VOLJI SVETA ZAVODA /KOT ZATRJUJE DIREKTOR/ ODSTRANILI S SPOREDA - IN GA NADOMESTILI (POMISLITE) S TEKSTOM Z VAJ,. ZATO NOVA PREDSTAVAM, KI JE NADOMESTILA ŠELIGA - NIMA AVTORJA BESEDILA, A JE AVTORSKO DELO.

Aleš Šeligo je sin in predsednik Fundacije Rudi Šeligo. Takole se je javno odzval na nekatere navedbe novega direktorja PG, gospoda Novaka, ki pa ga je javno izzval Aleš Berger z javnim pismom.

Torej gre v gledališču takole:

1.

Umetniška vodja Marinka Poštrak se podpiše pod repertoar KAR V NJENEM IZVAJANJU NA SPLETNI STRANI LAHKO PREBEREMO in seveda v njem OMENI PREDSTAVO AVTORJA RUDIJA ŠELIGA!

2.

Mladi režiser skupaj s svojo ekipo igralcev med vajami na odru ali kjerkoli nenadoma ugotovi, DA SO POGOVORI NA ODRU MED NJIMI DEJANSKO PREDSTAVA, KDOR SKAK, TISTI HLAP RUDIJA ŠELIGA PA NAJ SE UMAKNE temu umetniškemu naboju, izrazu ipd.

3.

Direktor POTRDI, DA JE O TEM SEZNANIL SVET ZAVODA OZIROMA NI IMEL NIHČE PROTI ...TUDI ABONENTJE, KI SO KUPILI ENO, DOBILI PA BODO DRUGO - NE. In kranjski dramatik gre malo v ropotarnico, režiser naredi novo predstavo, ki nima - avtorja teksta. Je to morda kar režiser ali pa so to vsi, ki so bili med vajami v gledališču, na odru?

PEVCU VEDNO SREČA LAŽE....JE EDINI PRIPIS, KI JE PRIMEREN ZA POČETJE V KRANJSKEM GLEDALIŠČU KJER S KRANJSKIM DENARJEM NA KRANJSKEM AVTORJU DOKAZUJEJO, KAKO MOČNA JE UMETNIŠKA SVOBODA. PA NE SAMO SVOBODA, TUDI MOČ. PRIMERA KOT SE JE ZGODIL TU PRED NAŠIMI NOSOVI, NI LAHKO NAJTI V GLEDALIŠKI PRAKSI....

DELAJO KAR HOČEJO!