V Prešernovem gledališču so s sporeda umaknili najavljeno predstavo Rudija Šeliga Kdor skak tisti hlap. Eden najbolj znanih avtorjev kar jih je imel Kranj, JE BIL PREPROSTO UMAKNJEN S SPOREDA!

Takole je pojasnil potek novi direktor gledališča, gospod Novak. Povprašali smo tudi po delovanju vodilnih Prešernovega gledališča v drugih ustanovah in prav direktor je z dovoljenjem sveta zavoda režiral lani tudi v Mariboru. O režiserju, ki je "umaknil" Šeliga z odra kranjskega gledališča nam niso želeli dati podatkov, "ker ni zaposlen pri njih". Pa smo jih našli sami - lani se je podpisal pod dve premieri kar je odlično. Tretja pa naj bi bila letos januarja v Kranju - A JO JE ZAMENJAL TEKST, KI JE NASTAL NA VAJAH...KAR JE VSAJ NENAVADNO...ČE NE IZJEMNO! AMPAK: NE PRESOJAMO UMETNOSTI IN NJENIH POTI IN STRANPOTI, ŠELIGO V KRANJU ZA ZDAJ NE BO UPRIZORJEN! Kaj je o tem napisal Aleš Berger v medije? Poznavalec, kritik, publicist je Šeligov primer takole opisal...

Novi direktor gledališča, umetniška vodja gospa Poštrak so se torej takole (za zdaj) oddolžili spominu na Rudija Šeliga!? SPOMNIMO: GLEDALIŠČE FINANCIRAMO V KRANJU, A S TEM NE POSEGAMO V REPERTOARNE ODLOČITVE. SE PA LAHKO ČUDIMO POTEZI, KI V PREŠERNOVO GLEDALIŠČE ZAGOTOVO NE ZVABI OBČINSTVA, KI JIM JE RUDI ŠELIGO NEKAJ VEČ KOT LE AVTOR NEKEGA DELA. JE BIL PAČ NEKDO, KI BI GA MORAL KRANJ CENITI BOLJ OD TEGA, KAKO SO GA "UMAKNILI" S SPOREDA....SMOLA ZANJ, KER NJEGOV TEKST NI NASTAL NA VAJAH AMPAK....?!