Ko smo prejeli pisanje o tem, da gospod profesor Marko Arnež (ni profesionalni likovnik ali izobražen slikar ali...) poleg vodenja Galerije Prešernovih nagrajencev deluje tudi na sivem trgu kot svetovalec oziroma udeležen pri trgovanju z umetninami, smo seveda preverili podatke. Kot zaposlen na eni od srednjih šol v Kranju vodi galerijo od začetka, obenem pa ima za to registrirano dejavnost - galerije.

Kranjska galerija nagrajencev je "doma" v Pavšlarjevi hiši, nekaj časa pa se je selila med kulturnimi ustanovami in zdaj sodi k Gorenjskemu muzeju. TAKOLE NAM JE DIREKTORICA MARJANA ŽIBERT ODGOVORILA TUDI V IMENU MARKA ARNEŽA. SLEDNJI NAM O SVOJI DOMNEVNI DEJAVNOSTI NA TRGU UMETNIN NI ŽELEL ODGOVORITI.

NEKAJ JE PRI TEM ŠOKANTNEGA: 1200 DEL GALERIJE /SHRANJENIH NA NEKAJ LOKACIJAH V MESTNEM JEDRU -VIR GORENJSKI MUZEJ/ JE VREDNIH VSAJ 6 000 000 EVROV. IZREDNO BOGASTVO VSEKAKOR, KER GRE ZA DELA UVELJAVLJENIH SLOVENSKIH UMENTIKOV.

ČE ODMISLIMO AVTORSKI PRISPEVEK GOSPODA ARNEŽA, KI JE ZASLUŽEN ZA NASTANEK IN DELOVANJE IN UVELJAVITEV GALERIJE, NAS LAHKO ČUDI, DA NEKDO, KI JE PLAČAN ZA TO Z JAVNIM DENARJEM, NE ŽELI ODGOVORITI NA VPRAŠANJA, KI OČITNO ZANJ NISO VREDNA ODGOVORA. DA PA NAMESTO NJEGA SKUŠA ODGOVORITI KAR GOSPA DIREKTORICA, JE DODATNO ČUDNO.....ZAKLAD V VREDNOSTI ŠESTIH MILIJONOV (GLEDE NA CENO UMETNINE KOT JO JE POSTAVILA GA ŽIBERT) ALI VEČ ALI MANJ, JE USTREZNO VAROVAN IN ZAVAROVAN... NE POZABIMO: GORENJSKI MUZEJ SICER DRUGE SVOJE ZAKLADE ČUVA KAR V PROSTORIH BIVŠEGA GOSTINSKEGA LOKALA NA PLANINI....