10 dni je trajal obisk Japonske, ki nas je po prvih podatkih stal dobrih 5000 evrov

3 člani delegacije Kranja so potovali na naše stroške tja...župan, podžupanja, uradnica /v delegaciji so bili še županova soproga in "direktorski par na dopustu" -šef Elektra Gorenjske s soprogo/

3 člani delegacije so svoje stroške plačali sami, ker so nam iz Elektra Gorenjske najprej povedali o "poslovnih stikih" nato pa odpisali, da je bil direktor na - dopustu (predvidevamo: neplačanem)

Uradni odgovor MO Kranj pa govori o razdajanju Ivana Šmona za kranjsko občino, ker je razlog potovanja malo drugačen od uradnega odgovora o dopustu:

Poskus zaključka: Ivan Šmon s soprogo je plačal potovanje obema kot član delegacije Kranja - iz svojega žepa. Vzel je dopust in v mestu Fukui sta preučevala sistem ekovodika ipd. med prostim časom...za dobrobit Kranja! Malce grdo se nam zdi, da poročila o potovanju mestne občine člana delegacije niti omenjajo ne....

Pa še to: POTOVANJE JE BILO GLEDE NA CENO HOTELSKIH STORITEV DEJANSKO DARILO KRANJSKEMU PRORAČUNU. PA SAJ JE TAM CENEJE KOT PRI NAS, KER SE DA LEPO PRESPATI ZA 48 EVROV NA NOČ. OBČINSKA MATEMATIKA:

3 SOBE (POL ENE PLAČA MATI ŽUPANJA) PO 50 EVROV NA NOČ NA OSEBO = 150 EVROV X VSAJ 6 NOČITEV = 742 EVROV! PRIZNAMO: NAPAKA...AMPAK TAKA JE SKUPNA CENA HOTELSKIH STORITEV ZA NAŠO DELEGACIJO! ČESTITAMO!