Mičo, dolgujem pojasnilo in opravičilo!

Poznava se dolgo. Sva Kranjčana. Živiva drug blizu drug drugega. Imava svoji "boljši polovici" in tu se za novinarja neha posega v intimnost. Seveda pa javne osebnosti podležemo drugim razmeram, odnosom. Sam sem javna osebnost desetletja, ni pa to moja žena. Kot nisi ti - ne glede na politično in druge vloge tvoje žene.

Nisem mogel verjeti, ko sem prebral, da je tvoja partnerka in mati tvojih otrok javno izjavila, kar je. Kako sta se borila zalegalizacijo vikenda na Rupi, je razvidno. In verjemi mi, da bi kot novinar zelo rad napisal tole, če bi to prejel od Alenke Bratušek, ministrice slovenske vlade: SPOROČAM VAM, DA SE JE PRI NAPELJAVI VODOVODNEGA PRIKLJUČKA ZGODILA NAPAKA, KER SVA Z MOŽEM SPREGLEDALA, DA PLAČILO PRISPEVKA ZA LEGALIZACIJO NAJINE NEPREMIČNINE NE POMENI TUDI PLAČILO VODOVODNEGA PRIKLJUČKA. TAKO, KO SEM PREBRALA VAŠE NAVEDBE, SEM JIH PREVERILA IN POSLEDIČNO PLAČALA PRISPEVEK, KI SEM GA DOLŽNA KOT SOLASTNICA PARCELE. SEM MINISTRICA IN SE ZAVEDAM SVOJE ODGOVORNOSTI DO JAVNOSTI IN DO DRŽAVE, ZATO SEM NAPAKO ODPRAVILA. Če bi Trma.si prejela tako pojasnilo, vsega ostalega ne bi bilo. A prejeli smo tole 3.7.2023 kjer nas ministrica slovenske vlade prepričuje v svoje zakonito ravnanje ipd., mi pa smo verodostojno razkrili, da temu ni bilo tako ampak je tale izjava hudo zavajanje in sprenevedanje.

Pred dnevi je visoka predstavnica slovenske oblasti grobo in z lažmi skušala na spletu diskreditirati mene, posledično pa vso družino. Temu sem se uprl. Nisem maščevalno iskal, kako "umazati" njene bližnje. Nisem ravnal tako kot tvoja soproga tudi zato, ker bom v dobrem in slabem stal z/a/ svojo soprogo, ki ne bo zame nikdar "grešni kozel" ampak moja žena in mati mojih otrok. Oba verjameva v pravno državo Slovenijo in zato sem o napadu name kot človeka, ne kot novinarja seveda storil vse, da integriteto zaščitim.

Kaj naj bi ti storil ali česa nisi storil v postopku legalizacije vikenda, ne ugotavljam. Trdim pa, da je odgovornost ministrice slovenske vlade primerna njeni funkciji: je prva, ki mora spoštovati vse zakone in prva prevzeti odgovornost za napake. Danes berem, da si za nekatere kriv ti. Ne posegam v to, kako sta se lotila celotnega projekta legalizacije vikenda, se ti pa opravičujem, ker sem moral zaradi javnih izjav tvoje soproge napisati tole. In pri tem pristavim še: ogromno napak sem že storil v vseh teh letih novinarstva in tudi zakona. Nikdar pa me ni moja žena javnosti predstavila kot "grešnega kozla" in ne jaz nje. To pa je razlika.

Ko se bova srečala kje v Kranju, ti bom zaradi tega zapisanega zmogel pogledati v oči. Seveda pa stojim za vsem zapisanim glede početja ministrice slovenske vlade. Oziroma: tvoje soproge, ki mene (in še koga) vidi takole....