Matjaž Rakovec, župan

Janez Černe, podžupan

Manja Zorko, podžupanja

Mestni svetniki in svetnice sklica 2022 - 2026

Lučk Kajfež Bogataj

Nadzorni odbor MO Kranj

Spoštovani!

Kot novinar in kot medij že več mesecev (za razliko od drugih medijev in novinarjev - zlasti plačanih za objave iz proračuna MO Kranj) ne prejemam nobenh obvestil, vabil o dogajanju v mestni občini. Toda novinar mora ob takem onemogočanju sam najti pot do informacij. In sem jo: odšel sem v Bleiweisov park in odkril igrala, ki so bila zame kot nepoznavalca nevarna za otroke. Potem sem poizvedoval na UE Kranj in zvedel, da je politična oblast odprla park brez uporabnega dovoljenja kar je kršitev zakona RS (ZG1). Na vse to sem opozoril inšpekcije z vprašanji in zdaj je park (delno) zaprt. Do 28.5. ni naš župan niti zaprosil za dovoljenje, ki bi ga moral imeti dne 17.5. ob otvoritvi. "Pognal" je tako otroke na nevarna igrala kar zdaj sam priznava. A se ni zmogel niti opravičiti! Park že popravljajo, odpravljajo napake - pa ni odprt niti tri tedne! To je delovanje uprave, župana, kranjske oblasti, ki je z enoletno zamudo začela postopek za pridobitev gradbenega dovoljenja za dom upokojencev....

Trma.si ni medij politike. Nobene. Je pa medij ljudi, Kranjčank in Kranjčanov. Preko 20 milijonov obiskov na strani našega spletnika pove vse in vsem! Vsem? Nas zato županov uradnik onemogoča in preprečuje poročanje, ista politika, ki se šopiri v nezakonito odprtem parku, pa prikimava? Prikimivatae tudi vsi ostali z molkom o tem in z dejstvom, da so skoraj tri tedne naši, kranjski, otroci tvegali poškodbe in še kaj, a se za to Matjaž Rakovec ni sposoben niti opravičiti, kaj šele obžalovati svoj nezakonit postopek.

Mestni svet je torej soodgovoren, ker molči in s tem odobrava postopke. Otvoritev je počastila borka za okolje Lučka Kajfež Bogataj. Se je že oglasila ob tem, da je bila le kulisa všečne politične agende in je obsaodila, da jo pripeljejo na županovo predstavo za javnost? Je reagiral kdorkoli od razumnikov v Kranju, so reagirali naši treje poslanci?

Ne potrebujem ne podpore, ne potuhe. Edini medij, ki je povzročil, da bodo naši otroci bolj varni, je Trma.si. Edini novinar, ki je razkril dogajanje sem Miran Šubic. In prav to je razlog, da molčite najbolj odgovorni v Kranju! Bližajo se evropske volitve. Niti eden od kandidatov za to, da nas zastopa v Evropi, ne upa, zmore, noče javno obsoditi napad na novinarstvo v Kranju. Ki je dokazan in stalen. Sram me je.

PS

NE BOSTE ME UTIŠALI!