V Kranju, ki nosi naziv Prešernovo mesto, je danes predstavnik politične oblasti župana Matjaža Rakovca poteptal slovensko Ustavo in slovensko novinarstvo in svobodo medijev in še kaj. Danes dopoldne je Trma.si prejela iz javnega zavoda, ki ga plačujemo kranjski davkoplačevalci, tole sporočilo

Prepoved poročanja je neposreden napad na Ustavo in novinarstvo ter najbolj grob napad politike na Trmo.si. Ustava je namreč osnova za spoštovanje pravic in dolžnosti v državi:

Medijsko društvo Kranjska Trma deluje skladno z zakonodajo RS in medij "trma.si" je s sklepom Ministrstva za kulturo v razvidu medijev RS. Preprečitev poročanja pomeni eneg najbolj grobih napadov na svobodo tiska ipd., medijev, novinarstvo. ZATO PODAJAMO NASLEDNJO IZJAVO:

Kranjska, slovenska javnost ne sme dovoliti tega nezaslišanega dejanja kranjske oblasti!

Odločno zavračam in protestiram proti početju kranjske oblasti, ki je našemu mediju prepovedala poročanje z dogodka, ki ga plačujejo kranjski davkoplačevalci iz svojih žepov. O dogodku bom kot urednik in predsednik društva - izdajatelja medija - seznanil vse ustanove in širšo javnost.

S takim dejanjem je kranjski župan preko svojega direktorja (pa naj je vedel za njegovo dejanje ali ne) poteptal Ustavo in pravico ljudi do obveščenosti o tem, kako je porabljen javni denar. Trma.si ima preko 17 000 000 klikov od nastanka leta 2011 in dnevno jo prebira tudi do nekaj deset tisoč bralcev. Obtožbe na naš račun so resne in nezaslišane, zato bomo po sodni poti ščitili naše pravice. Trma ni prejela nobenega demantija na kritične zapise o dogodku, ki naj bi se zgodil danes popoldne.

Kranjčanke in Kranjčani ste soočeni z najbolj grobim napadom na medij, ki deluje na popolnoma prostovoljni osnovi in brezplačno. Zato je naša odgovornost toliko večja in napad na naše delovanje toliko bolj brezobziren.

Ne damo se, ne bomo se dali, ker smo Trma.si !

Miran Šubic, univ. dipl. novinar, urednik trma.si in predsednik društva, ki izdaja medij