Odprto pismo naštetim....

Če imate malo časti, odidite častno!

Priznam, nisem objektiven. Znam pa brati. In pisati. V dveh dneh je NK Triglav iz njim Kranj izgubil enajsterico mladih fantov, da bosta Siniša Brkić in Franjo Radiković posledično lahko navozila tuje "okrepitve". Ker jih mladinska šola Triglava dolgo ne bo zmogla zagotoviti, ker jih bodo "pokradli" od Šenčurja do Ljubljane in nazaj vsi.

Triglav je v zadnjih letih pod vodstvom Bena Fekonje in zdaj Franje Radikovića zabredel v predkazenski postopek zaradi plačil v Banja Luko /BiH/. Nihče ni ničesar kriv dokler mu ni krivda dokazana, a tja je "odpotovalo" 320 000 evrov. Za koga in komu, bo morda kdaj znano. To početi in poleg tega pridigati o napredku v klubu, je grozljivo. Takemu načinu bi se morali upreti ljudje v klubu: igralci, starši, trenerji. Niso se in se ne bodo.

Med tem dobesedno razpada ponos Triglava in Kranja in Gorenjske: mladinska nogometna šola od koder bežijo tisti, ki so do zdaj verjeli "fekonjam" vseh vrst in se bali "brkićev" vseh vrst. To postaviti nazaj, lahko traja desetletje. Kaj bo vmes? Vsak nadarjeni gorenjski nogometaš bo odšel drugam. Žal. In v Kranju bomo gledali tiste, ki jih bodo posredno plačali ljudje kot so Aleksander Vrtač, Sandi Dornik, Igor Maroša, Tomaž Mežek - poslovneži, direktorji, podjetniki. Prišli bodo od vsepovsod, ta nesmiselna trgovina pa koristi samo tistemu, ki jo vodi in je odgovoren za športni polom desetletja - Siniši Brkiću. Ki menja vse, spodi vse, najame vse - le on je večen.

ZA ZAČETEK PREDLAGAM, DA TRIGLAVANI IZRAZITE SVOJA MNENJA, STALIŠČA. IN PONUJAM ZAMISEL, KI JE ŽE DELUJE V TUJINI: TRIGLAV POSTANE KLUB GORENJSKIH IN SLOVENSKIH IGRALCEV! KOT EDINI V SLOVENIJI SE ZANESE NA LASTNE, DOMAČE, SLOVENSKE (NE SLOVENCE, DA NE BO NACIONALISTIČNIH OČITKOV) IGRALCE, TUDI TRENERJE. TAK KLUB IMAMO LAHKO RADI TISTI, KI SMO TUKAJ DOMA. NEODVISNO OD LIGE ALI ČESARKOLI, GRE ZA NAŠ KLUB. Z NAŠIMI FANTI. V NAŠEM OKOLJU.

Predpogoj je, da odgovorni za polom odidejo. Da sprejmejo častno odgovornost in se poslovijo. Razlogi so jasni in znani.

Miran Šubic, navijač

ps

Vem, da je odprto pismo nepomembno, ker se za vsem tem skrivajo interesi tistih, ki od Triglava, v Triglavu, okoli Triglava zaslužijo. Oni se ne bodo umaknili pa naj stane kar hoče. Ker bi umik odprl pogled v klubske finance, v klubsko poslovanje. Ki naj bi bilo sicer transparentno. Nič zato, pred dvema letoma sem napovedal dobesedno vse, kar se je zgodilo in se še bo. Triglav je osramočen, obglavljen, ponižan. Ker danes lahko naročiš piajčo na tribuno, nimaš pa več koga gledati na igrišču! MŠ