Ročni radar je v rokah policistov nesporen, v rokah redarjev pa so njegove meritve pod vprašajem. Zato se nekateri ali mnogi (števila postopkov mestni inšpektorat ne pozna, ne ve...ne vodi) po izrečenih kaznih obrnejo na sodišče in skušajo dokončno ugotoviti, ali je bilo vse zakonito...

Vmes Martin Raspet (po objavah na Trmi, ampak to je naključje...) radar umakne "iz prometa". In seveda v svojem odgovoru ne zapiše, kdaj bodo redarji zopet v akciji. Od nas pa terja "objavo celotnega odgovora". Celotnega?

Zakaj smo na preži, ko gre za šefa in njegove redarje? Zato, ker so varuhi reda in še česa. Ki pojma nimajo - na primer - kolikokrat so merili hitrost na Likozarjevi ipd. prometnih ulicah. Ki nimajo pojma, kolikokrat so "prekrškarji" zaradi ročnega radarja začeli iskati pravico. In prav zato smo no na redarje pozorni še bolj, ker se zdi, da Martin Raspet marsičesa ne ve, a bi moral vedeti. Ža zaradi sitnih novinarjev, če drugega ne.

Vsi sodni postopki lahko proračun stanejo, če so za kršitelje uspešni. Da pa radar, ki je za mnoge sporen, "izgine" za dva meseca, ni sporno. Je pa zanimivo zaporedje dogodkov.

Mi se držimo svojih pravil: vprašaj, če česa ne veš !

PS

Martinu Raspetu in PR MOK pa dodajamo, česar oni očitno ne vedo: mi nismo dolžni objaviti celotnega odgovora nikomur. Objaviti pa moramo odgovor na naša vprašanja. To vedno storimo. V tem primeru z zadovoljstvom: odgovor potrjuje, kako dobrosmo obveščeni.