Včeraj (le malo manj kot) 8 000 klikov na Trmo. Eden od dnevov, ko je Trma resnično v modi. Kako tudi ne, ko pa še vedno čakamo na odgovore o podiranju dimnika v Blažunovi gostilni oziroma medgeneracijskem centru. Kako tudi ne, ko edini poznamo zakulisja nastanka nove občine in politične igrice v zvezi s tem. Kako tudi ne, ko pa vztrajno pričakujemo od nekega direktorja nekega javnega zavoda, da bo javnosti povedal, kako je zapravil javni denar...

Kranjske teme niso samo naše. Kje pa! Usoda politika Branka Grimsa je slovenska tema, molk kranjske poslanke in njenega "potrčka" iz SAB tudi. Da o žgečkljivo (ne)dostojnem poziranju sedanje poslanke SMC iz Bitenj tam v vročem Dubaju, ne pišemo. Kot bi dražila ljudi! Ampak: morda je vse to le igra za bodoči naskok na stolček poslanke...enkrat ji je že ratalo.

Kaj torej Kranjčanke in Kranjčane zanima? Odgovor je v osmih tisočih strinjanja s tem, da Trma odkriva in poroča o tistem, kar se dejansko dogaja. Naj ne zvezi neskromno: ljudskega tribuna s povsem drugačno resnično podobo od javne, smo prepoznali prvi. Lokalno političarko, ki je iz razočaranja, ker ni pri koritu, začela rušiti lastno občino, tudi. Ne zaradi kakih čvekarij, zaradi dejstev. Brez pretiranih olepšav.

Vroče postaja in še bolj bo. Bolj bo zunaj mraz, bolj bodo v političnih zakulisjih razvneti: kampanje bodo zlasti na lokalnih volitvah za mnoge - mukotrpne. Ker v štirih letih ne bodo mogli pokazati veliko, oziroma - nič. Razen razdora in kake neumnosti zraven.

Nič ne bomo o tem, kaj pomeni Rakovčeva zmaga za priključek na avtocesto. Za to bo še čas, ker je zadeva še vedno "zajec v grmovju". Toda taki projekti so (če seveda dobijo ustrezno potrditev stroke in uporabnikov) vedno dokaz, da se Kranj premika. Mi smo najboljši primer...

Leta 2011 nas je bral in pisal 1 (en) Kranjčan. Danes? Niti nočemu ugibati, še manj je to edini kriterij za to, da smo trmasti do konca. V četrtek bo eden od vrhuncev našega trmarjenja, ker bo kranjska politika morala v času ukrepov - sneti maske. Tiste, ki jih radi nosijo brez odlokov: politične!

Trma je to odkrila, poročala, napovedala. Vaša Trma? Če tako hočete. Naša je zanesljivo.

Miran Šubic s Trmatorji.....