Veste, kaj je pri občini "Gunčar&Udovč" najbolj nagnusno? Da je vse to ena sama politika. Da so interesi ljudi krinka. Barbara Gunčar je naredila vse, da bi bila "glavna" v Kranju. Ko ji to ni uspelo, si je izmislila svojo občino. Zgodovinska primerjava: član ZK in mladinski funcionar Janez Janša je naredil vse, da bi postal glavni na levi. Ko so ga "odpikali" (ali se je sam), je uspel na desni. Kjer mu "štango držijo" ljudje kot Branko Grims, ki "ima stališče - ampak se z njim ne strinja"! Čečkarija namesto njegovega podpisa je lahko tole: poslanci edine prave, domoljubne, poštene stranke so dali zdavnaj "bianco podpise", ki jih lahko "veliki vodja" uporabi kadar hoče. Morda je bilo zato treba Brankov podpis "zradirati".... ker bi si drugače ne upal domov, v Kranj....?!

Mateja Udovč je napaka demokracije.Ko je bila izvoljena, mnogi niso vedeli, da je kandidirala. Ko je sedela tri leta v parlamentu, se mnogim sanjalo ni, kaj počne. Ko se je z Gunčarjevo spajdašila politično, so jo mnogi šele spoznali. Ali pa jo še bodo. Vmes nam pošilja "politično erotične" fotografije s stolpnic v Dubaju in nam pridiga o življenju. Kje bo ona živela, ko pa lastno občino ruši, razbija, cepi na dvoje? In ko spregovori o volji ljudstva, volivcev, državljanov, mi gre - oprostite - na kozlanje. Zato, ker je po isti volji bila izvoljena v parlament v stranki "proti Janši", danes nam v paketu z njim in njegovimi - razbija Kranj! Volja ljudstva? Gospa Mateja, uživajte v Dubaju čim dlje!

V četrtek bo uspešnica izredna seja. Kjer ne bo manjkalo "domačih pesmi in napevov" od tistih, ki so do danes molčali. Zdaj so prisiljeni vsaj pritisniti tipko. Kar bodo mnogi naredili s cmokom v grlu. Do danes so uspeli vse prepričati (ali vsaj tiste, ki so jih volili....), da je njihov interes tudi naš interes. Zdaj pa so politične kuhinje in neokusne jedi iz njih zanje postale kamen okoli vratu: KDO BO VOLIL KRANJSKE POLITIKE, KI SO BILI OB RAZBIJANJU KRANJA TIHO, ZRAVEN PA LEZLI V ... KRANJČANKAM IN KRANJČANOM? NO, TO PA JE VPRAŠANJE ZA LETO 2022!

Izredne seje kranjske oblasti so vedno zanimivost. Ko se je pijan zaletel župan Trilar, je pogruntal modrost, ki gre v zgodovino: "Zaletel sem se kot občan, odlično pa delam kot Kranjčan!" Naj pomagamo Branku Grimsu s podobno neumnostjo: "Ko rabim kranjske glasove, sem Kranjčan ....ko se zapeljem mimo Jeprce pa izgubim spomin in - Kranj!"

Miran Šubic, Kranjčan /vedno in povsod in ne zaradi koristi/