Veste, kaj je smisel naše skupne blagajne? Da je denar iz nje smotrno porabljen. Bivši župan je zato podpisoval pogodbe, da te kap in za naložbe najemal svetovalke, ki so zaslužile sto jurjev kot bi mignil in pri tem se je vozil čez mostove, ki so rjaveli in tega ni vedel, videl, ukrepal. Pa ni bil edini: tudi njegov predhodnik se je vozil domov pod Stol in ga je brigal most....je raje zapravil dva milijona za dimnikarjevo pravdo.

Ne vemo kje bo in kako bo "zamočil" sedanji župan. Zagotovo pa so ga pričakali - mostovi. Ne tisti politični, ki so potrebni, da mirno vlada - tisti pravi, zaresni, navadno že na videz ubogi. In potem je treba najti za posledice rjavenja, propadanja seveda denar. Kajti ni župana, ki bi upal tvegati, da (na primer) prav on z mostu čez Rupovščico pade v vodo med sprehodom, če že v kratkem postaja bližnji stanovalec!?

Za to pri proračunu gre: eden bi javno zasebno partnerstvo za preplačane vrtce, šole - drugi ne. Osnova je kot zapisano v racionalno zapravljenem denarju. Zato je treba sleherno oblast ceniti ali obsojati prav po tem. Kajti proračun pa potrjuje vsa mestna politika in zato je treba jasno povedati: do zdaj so jih župani vešče stiskali v kot, da so temu obljubili kolesarsko stezo, onemu krajevno cesto - nastajali pa so nori nepotrebni stroški in zato danes lahko zmanjka za popravilo mostu, ki bi moral biti že zdavnaj popravljen. Se spomnite tistega, ki se je podrl v kanjonu Kokre?!

Kaj lahko storimo trmasti in trmatorji? Gledamo, ko trošijo naš denar. Opala, metlo pred prag: kaj ni bil glavni trmator na občinskih jaslih z drago pogodbo? Bil. Pa še kako. In za vsak cent ima čisto vest in lahko pokaže, kaj je za to storil. Marsikdo bo rekel: premalo, drug morda: dovolj, tretji celo: preveč. Zato je treba občinsko blagajno toliko bolj nadzorovati. Bivši župan in zdaj mestni svetnik iz Več za Kranj je to do zdaj storil najbolj dosledno: kupil je drona, da nadzoruje javni denar ....za svoj denar!? Ne, za naš.