Ne tako dolgo nazaj je bil predsednik vlade Golob javno opozorjen na gradbene in druge posege na Krvavcu in imamo podatek, da je terjal od odgovornih odgovore. Ali je to povezano z domnevnim praznovanjem bivšega ministra na Krvavcu, ni pomembno. Pomembno pa je, da so za pojasnila seveda zadolženi inšpektorji vseh vrst. Tudi kranjski, ker občina Cerklje za nekatera področja pooblašča skupno upravo, ki jo - po pooblastilu - vodi Sašo Govekar. Javnosti ni znano, kaj se na Krvavcu dogaja.

Trma pa je odkrila, da se dogaja marsikaj s pitno vodo. Vodovod je v upravljanju istega Janeza Janše, ki neumorno širi objekte, asfaltira ceste oziroma je pri tem vsaj zraven. Po njegovih uradnih podatkih 63 od 81 objektov v prve pol leta na Krvavcu ni porabilo kapljice vode in tako seveda ni podlage za račune glede greznic, ki jih plačujemo vsi uporabniki storitev Komunale. Kako je bilo prej s to porabo in ali zadeva traja več let in zakaj in kako...bo še treba najti odgovore. Janez Janša molči, ker mu odgovoriti nam ni treba. Komu sploh odgovarja?

Tako ravnanje je (lahko) ekološka bomba na Krvavcu. V zadnjem času pišemo o greznici ministrice Alenke Bratušek v Kranju. Ki do letošnjega avgusta ni bila del sistema, ki omogoča račune. Greznice ni uradno niokoli spraznila, kam so odtekle odplake njenega bivalnega vikenda? Če greznico ima, ni potrjeno. Ko je objekt legalizirala, je v vlogi potrdila, da jo ima - a zanjo ni plačevala nič. Tako kot plačujemo Komunali za kanalizacijo, greznico ali malo čistilno napravo ostali. Ki smo bedaki, Alenka pa je pametna in še bolj so pametni vikendaši na Krvavcu, ki ne porabijo v pol leta niti litra vode....Možno? Možno, vsekakor. A bo treba to preveriti, ker podatke daje tisti, ki ne odgovarja. Vsaj nam ne.

Inšpektorji vseh vrst in druge ustanove morda "ščitijo" početje na Krvavcu s tem, da nič ne delajo. Spomnimo: denar za nakup je podjetnik prejel potem, ko je država zamudila v postopku in je zato njegova zahteva po milijonski odškodnini - denar postala. Tako pač je v državi kjer ministrica (kako zanimivo!) zdaj ne odgovarja več o svoji "infrastrukturi"!

Molk je zlato, a je lahko tudi - drek. Dobesedno in posredno. Neštetokrat slišimo, da je "ta država za en drek". Ni res. Za en drek so tisti, ki prejemajo naš javni denar in ne delajo kar bi morali.

Miran Šubic, ki sem prej plačeval vse za mojo greznico, zdaj plačujem za kanalizacijo....pač nisem mnister, kdo mi je kriv...