Riba smri pri glavi. A kaj, ko je rib več in....? V zadevi parcele/vikenda/dajatev Alenke Bratušek je očitno tako. Razpolagamo z izjavo, da je v poletnem času klicala "nekoga", da bi kot ministrica in političarka zvedela, ali ima "oseba X" kaj proti njej, ko na dan pridejo....?! In zato se vse bolj sprašujemo o tem, kako ima ministrica v šahu našo, kranjsko oblast? Je to cena za kako križišče, cestni priključek iz državnega proračuna? Ne trdimo, le ugibamo....

Ko ministrica odda vlogo, je slednja rešena na MO Kranj v dveh dneh. Lepo bi bilo, če bi bilo tako tudi z vašo vlogo. Nato "pozabijo" na vsebino vloge in ji napeljejo vodovod mimo nje in v nasprotju z njo, ker ne plača dajatve, ki jo mi - navadni ljudje - moramo plačati preden komunalci skopljejo en meter kanala do naše parcele. Nato ista občina "po uradni dolžnosti" ministrici "uredi" zamudo pri plačilu. Ne sproži nobenega postopka, blagohotno ji pomaga. Ko jo zaloti Trma, seveda. In potem občina zoper igra zanimivo vlogo: ministrica na njeni parceli ne počne nič narobe, je uradna razlaga. Z lepotnim dodatkom: ko na stanje opozori republiški inšpektor, se zgodi "salto mortale". Čeprav ni nič narobe, sprejmejo vlogo za "ureditev stanja". Pri tem gre vedno tudi za evre, ki jih ministrica ni plačala. In s tem kak cent pridobila in morda goljufala državo in proračun. Se zaveda, da je prisegla na Ustavo? Zakaj tak odnos naše mestne oblasti in njenih odgovornih, ne vemo. Skušamo pa izvedeti. Zaradi ribjih glav, veste.

A ni še vsega konec. V kratkem bo nastopil še en "junak". Njegova vloga je znana, pozicija tudi. Ostalo pa sprašujemo. In bomo izvedeli. Zaokroža pa zgodbo, da je Trma.si dregnila v cel sistem ljudi. In to nas najbolj vznemirja: kdo ministrici omogoča tisto kar navadni raji, navadnemu človeku, Kranjčanki in Kranjčanu ni dovoljeno, omogočeno?

Vse objave so dokumentirane. Le izjav glavne igralke ni več. Ker nam noče odgovoriti že tedne. Zato tečejo uradni postopki in prav je tako. A tudi ta okoliščina kaže, da smo trn v peti tistim, ki izdajajo knjige o "lastnih čevljih". Če namreč političarka, ministrica ipd. nima česa skrivati, zakaj izogibanje vprašanjem?

Vsi grešimo, tudi jaz. Vsi kdaj stopimo mimo ustaljene poti, ni dvoma. A ko nam pridigarica o vrednotah, zakonitosti ipd. pred nosom dokazuje, da nam laže, se moramo upreti. Naše objave niso noben napad, so upor proti napadom na ljudi te države, na občane te občine.....tudi nate in nate in nate.....!

Miran Šubic, ki sem prepričan, da človek ne sme biti rit (oprostite izrazu in primerjavi....)!