TO SO LJUDJE, KI PRIDEJO NA VSAKO TEKMO SVOJEGA KLUBA. TO SO LJUDJE, KI SO DESETLETJA NA TRIBUNI. TO SO LJUDJE, KI SO PRIPADNI ČEPRAV KRITIČNI. KO ŠE NJIH NE BO, BO PRAZNA TRIBUNA. IN ŠE HUJE: PRAZNO BO IGRIŠČE. NAM JE RES VSEENO?

Sem odgovoren. Priznam. Nekoč sem ga pripeljal v klub, da bi delal na področju kjer smo bili šibki. Trženje, na primer. Potem sem odšel, on pa je prevzel klub. Nič narobe, tudi sam sem ga nekoč. Z lepotno napako: meni je bil ključen nogomet na igrišču, potem vse ostalo. Moj naslednik pa je igrišče prepustil nekomu, ki nima ne osebnih, ne strokovnih lastnosti za vodenje. Pač pa za manipuliranje, za "balkanske štose" vseh vrst. Najprej je slednji skušal mene privabiti v projekt povratka v klub, a sem mu povedal takrat in povem zdaj: to ni ne klub, ne posadka, ki bi ji verjel. In nisem se in ne bom se vrnil. Pa je moj naslednik "kupil" tudi šefa za nogomet v klubu. Pustimo vzpone in padce, realnost je kruta.

1.

Klub ima najboljše pogoje za delo v zgodovini. A igrišča so vse bolj prazna, ker nogomet ni v ospredju. Pijača na tribuno in trgovina z dresi in nogometaši - to naj bi bila vsebina. A je kruta realnost - in posledice. Klub sta oba opisana s svojimi "sopotniki" spravila na dno dna.

2.

Včeraj je prišlo morda sto takih, ki smo kupili vstopnice. Ki smo pripadni klubu, ne dvojici, ki ga je prisvojila. To gledajo verižniki in podjetniki in financarji - vsak s svojimi cilji in interesi. Klub vodijo tako, da si je odrezal svoje bistvo: mladino, strokovne trenerje, sistem dela. Ostali so "potrčkoti" in popolni analfabeti.

3.

Sam sem doživljal v športu hude poraze, ponižanja in blamaže. Razočaranj ne štejem. A sem s sodelavci naredil zdrav klub, brez centa dolga, z najbolj obetavno mladinsko šolo in s statusom prvoligaša. Mnogim sem šel in grem na živce, ker nisem tiho in nisem "kimavček", ki ga kupiš za mesto v prvi vrsti "častne tribune"! Častne???

4.

Padec v prepad se v športu zgodi vsakomur. Problem je, če ne zmoreš zlesti iz njega. To, kar sta s klubom naredila (ob pomoči vidnih direktorjev, poslovnežev...) dozdevno odhajajoči kreator polomije in njegv športni alter ego, je uničevanje nekega kluba, tradicije, zgodovine. Pot iz tega vedno obstaja. A ne s takimi ljudmi. Kajti ljudje smo vedno ključni.

5.

VSE TO SEM POVEDAL IN NAPOVEDAL IN NAPISAL. NE ZARADI ŠKODOVANJA, ZATO, DA BI LJUDJE DOJELI. NISO. DO ZADNJEGA SE OKLEPAJO PREVARE, KI SE JI REČE NEZNANJA, NESPOSOBNOST, MANIPULACIJE. A MOJA KRITIKA NAVIJAČA NI POMEMBNA. POMEMBNO JE, KO SE UDEJANI NA IGRIŠČU. KO JE TAMKAJŠNJA RESNICA BOLJ KRUTA OD MOJE. UNIČEVANJE TRIGLAVA TRAJA LETA, ENI PA OB TEM DOBRO ŽIVIJO NA RAČUN SVOJE OBLASTI. KJE JE KONEC TEGA? MORDA V TEM, DA BO MORDA ODŠEL TISTI, KI SE LAHKO POD VSE TO PODPIŠE. ODHODI PA SO SAMO DEL REŠITVE.

Miran Šubic, navijač in bivši predsednik in direktor NK Trigav do jeseni 2011.....