Pomislite tole: ko sta župnik in župan staknila glave skupaj, smo dobili političen park pri Prešernovem gaju kjer bomo na cerkveni zemlji za naš javen denar - slavili himno. Pustimo ob strani, da so snovalci ob strani do zdaj bolj ali manj pustili avtorja glasbe za himni (vojaško in slovensko), ki naj bi ju v parku slavili.

ŽUPNIK IN ŽUPAN STA DELOVALA PRI TEM Z ROKO V ROKI, SLOŽNO IN ENOTNO.

Zdaj pa se oglašajo tisti, ki jih motijo zvonovi. Od nekdaj to ni bilo vsem prav. V prejšnjem režimu so brundali bolj glasno, Cerkev pa je bila bolj tiha z zvonovi vred. Zdaj pa je drugače in očitno so zdaj zvonovi pač nekaj, kar je nedotakljivo. Vsaj za isto občino in istega župana, ki je z župnikom mešetaril s cerkveno zemljo za političen park.

OBČINA SPOROČA, DA Z ZVONJENJEM NIMA NIČ.

Res? Koga moti zvonjenje in po drugi strani: koga ne moti? Občane, občanke Kranja. Pismo Trmi je res zgovorno in tudi kritično. Z občine pa se "delajo Francoze" (pa ne gre za francoski kip v parku...) in kažejo odnos, ki močno odstopa od tistega, ko je bilo treba na cerkveni zemlji zasnovati park v slavo himni. Ki stane sto jurjev, med brati.

VSAKA OBLAST JE OD BOGA.

Dialog je v odgovoru Trmi poudaril kranjski župnik, z občine so odgovorili kot odgovarjajo birokrati. Mi vse to objavimo. Z enim dodatkom: zakaj imamo občino, uradnike in župana? Za to, da se slika ves navdušen nad zvonenjem kot novo "atrakcijo" ali za to, da razume tudi tiste, ki tam spodaj pod zvonovi živijo in jih poslušajo (hočeš nočeš) vsak dan neprestano???

TU PA JE JEDRO RAZUMEVANJA OBLASTI, KI NAJ BI LJUDEM SLUŽILA. TUDI TAKRAT, KO PARAGRAFI KAŽEJO, DA LAHKO ODMAHNEJO Z ROKO. DOJEMANJE TAKIH BREZBRIŽNOSTI JE DRŽAVLJANOM IN OBČANOM IN VSEM NAM ŽAL VSAKDAN.

A LETOS JE LETO VOLITEV. KOMU ZVONI = naslov slovitega romana in življenjsko vprašanje.....