Franjo Radiković je "padel" v NK Triglav. Ta izraz pomeni, da za marsikaj prej ni vedel, zdaj pa ve in odloča. Tisti, ki je desetletje vlekel vse niti, je zdaj formalno odšel. Beno Fekonja je še vedno član UO NK Triglav kjer so tudi vsi, ki so Franja Radikovića "našli" kot predsednika kluba. Prejšnji predsednik je bil v tej funkciji - mesec dni. Potem je videl, v kaj je "padel" in dal petam vetra. Njegovo terjatev do kluba (nekaj deset jurjev) pa je kupil član uprave, ki prodaja avtomobile....Tako to gre, ko se zasebno pomeša s posli! Podpredsednik kluba je (bil) največji upnik katerega terjatve se poplačujejo s prihodki od sponzorstev in prodaje igralcev, ki je lani ni bilo več...ker ni koga komu prodati, kot se reče.

Če ni koga, je pa kaj: drese in trenerke kupujejo starši za svoje otroke. Prihodek klubske trgovine, ki jo (je) vodi(la) kar soproga enega od vodilnih za delo z mladimi (!) v klubu, narašča. Biznis je to. Ob tem pa rezultatski debakel mladih odreja marsikaj: tudi pomoč NZS, ki je ne bo več toliko ipd. itd.

Franjo Radiković od maja ni odgovoril na naša vprašanja. Pa smo odgovore poiskali drugod. Strašljivo jasni so kot so številke vedno. Na to opozarjam leta in leta - še od famoznega nakazila 300 000 evrov v BiH....Ali Franjo Radiković sili svoje okolje, da mu odreče nekaj kar bi bilo porazno: delovanje kluba v javnem interesu. To je status, ki ga dodeli država in je ključen pri javnih sredstvih, ki jih Triglav posredno in neposredno prejema.

Franjo Radiković lahko ignorira Trmo. Ker je tako svetovan ali sam tako odloča. Ne more prezreti odhodov otrok in mladostnikov iz kluba. Franjo Radiković kot predsednik javnosti ne obvešča oziroma seznanja o najbolj pomembnih dogodkih. Na primer: da iz kluba odide njegov "stvarnik" oziroma direktor kluba, ki je bil prej dobro plačan predsednik in odgovoren za grozljivo visok dolg kluba....Pa obvestimo mi. S podatki, bridkimi in jasnimi.

Je torej javno delovanje kluba res javno? Ali pa je v interesu posameznikov, ki letno obrnejo milijon evrov? Čas je že pokazal in bo še pokazal svoje. Nekoč smo Franja Radikovića prosili za intervju. Ni pristal, ker bi on pisno pošiljal odgovore. Nismo pristali, ker to potem ni intervju. Morda pa bo zdaj spregovoril iz oči v oči. Ne z nami, z javnostjo. Čakamo.

Miran Šubic, navijač in nekdanji funkcionar Triglava - urednik Trma.si