Kako bo, ko bodo šolarji za avtobus do Golnika plačali "po ceniku občine Barbara&Mateja - imena Golnik ne uporabljamo, ker so tam to zavrnili !? Kako bo s plačilom deleža pri poklicnih gasilcih, ki ga bo treba plačati iz proračuna nove občine? Bodo prebivalci nove občine deležni enakih ugodnosti pri kolesarskem sistemu v Predosljah, če bo tam nova občina, ali ...?

Vprašanja so praktična in seveda bosta političarki nanje odgovorili. Do zdaj se s takimi "banalnostmi" niso ukvarjali tisti, ki pozabljajo, da nova občina dejansko nima nobenega "bogatega vrelca" kot ga imajo Cerklje v letališču ali Šenčur v poslovni coni kar obema občinama prinaša izredno visoke prihodke! To so pač okoliščine, ki pridejo na vrsto potem...In črpali bosta dami iz politike evropska sredstva? Še bogati in veliki Kranj najema za te procese strokovnjake od zunaj, kdo bo to tako uspešno počel v Predosljah kjer bo sedela nova uprava nove občine!?

Tole zapisano seveda zveni navijaško in proti razcepitvi kranjske občine. Se strinjam in pod to podpišem. Kot se je pod anketo (rezultatov dejansko javnost še ni videla) plačala Barbara Gunčar preko njenega podjetja. Naročnik plačnik je velikokrat "jamstvo za rezultat" - tega v tem primeru ne trdimo. Trdimo pa, da je to podjetje od kranjskih davkoplačevalcev prejelo desetine tisočakov evrov (JP Komunala). Ko je sedanji direktor to početje končal in prekinil pogodbo, ga je ta naša političarka brezobzirno napadla na seji mestnega sveta...Toliko o anketah, načelnosti, poštenih namenih ipd.

Jasno smo zapisali, da bo posvetovalni referendum "otrok politične kolacije" s SDS na čelu. Zato je farbanje oči o interesih občank in občanov eno, realnost pa drugo. ENA OD TRAGIČNIH REALNOSTI PA JE V TEM, DA NAM SKUŠA KRANJ RAZBITI POLITIČARKA, KI TU MED NAMI ŽIVI IN BO ZELO VERJETNO ŽIVELA ŠE NAPREJ V OBČINI, KI JO POLITIČNO GLEDANO ŽELI RAZCEPITI!?

Kot vedno se ob tem vprašamo: kakšna je cena? Zanju in za vse nas. In kdo jo plačuje in bo plačal, seveda.