NK Triglav sodi med najbolj bogate slovenske športne klube. Konec koncev ima edini plačanega predsednika, ki je odletel kot direktor v gospodarstvu, a bo uspešen v klubu (plača:neznanka!). To posredno podpira mestna občina Kranj, ki klubu plačuje najemnino za prazen prostor v središču mesta in daje dotacijo in objekte. To podpirajo tudi vsi člani kluba s članarino, vstopnicami, starši pa z vadnino za mlade nogometaše.

NK Triglav je zavrnil sodelovanje z ruskimi vlagatelji (imena, nazivi, funkcije znani Trmi), ki so solastniki v angleški prvi ligi, na primer. In so šli v Celje, ker niso bili pripravljeni plačati vsega vlaganja in obenem še skoraj pol milijona letno nakazovati za - po domače - udobje tistih, ki bi seveda ob prevzemu kluba izgubili svoje pložaje. Ker: kdor plačuje, ta vlada....In tako je Kranj ostal brez finančnega vložka, ki bi boj za obstanek lahko spremenil v boj za vrh, za Evropo. Kar samo potrjuje, kako bogat klub imamo v našem okolju in kako finance pač niso problem, ker so tujce "odpikali"....

Mestna občina Kranj gradi nekaj, kar smo čakali pol stoletja. Razsvetljava nad Športnim centrom bo koristila tudi atletom ipd. Obenem pa ne bo nič razsvetlila odnosov, ki vladajo v tem okolju: ko se nekdo pusti plačati za svoje predsedovanje v športnem klubu, to vse pove o njem. In zato je seveda pričakovati, da od vsakega "žicanja" za sponzorje ipd., plačani predsednik polni žep s svojo plačo....Kajti podpirajo ga najbolj tisti, ki so tudi - plačani v klubu.

Škoda je, da nismo vedeli za bogataše iz Športnega centra. In zato lahko samo pričakujemo, da bo klub - bogat kot je - kmalu dihal za vrat najboljšim. Navijači smo pač "ovce": vpijemo ob golih in pozabimo, kaj se dogaja v pisarnah.

Navijajmo za svoj klub, ker smo Kranjčani in Kranjčanke. Vse ostalo pa je - oprostite - za kozlat!