Gospodarjenje s prostorom je eden redkih adutov občinskih oblasti. Mohor Bogataj in Franc Nadižar sta ga izigrala in na koncu izgubila partijo pokra: ni se jima izšla pozidava v središču Primskovega, blizu cerkve, doma krajanov...Seveda pa to ni nujno konec zgodbe, čeprav sta se oba glavna igralca izmazala iz tega brez praske in plačila.

Zelenica na Primskovem spominja na najbolj sporne odločitve kranjskih županov. Najprej je občinapotrjevala gradnjo, ki jo je županov arhitekt tiščal naprej kot podjetnik, podpiral pa kot svetovalec župana. Potem je počilo med svetniki, ker so se zganili ljudje in spodaj podpisani je bil prvi, ki je pisal o resnični svinjariji sredi Primskovega.

Danes bi se zvesti oprode Mohorja Bogataja kot je mestni svetnik Branko Grims radi rešili "greha", ki so ga takrat zakuhali tudi sami. Ker sta bila SDS-ova politika Grims&Jarc pač precej povezana z županovanji Mohorja Bogataja in ga je SDS podprla tudi pred njegovim dokončnim porazom proti Trilarju! Spomnimo se, kako so tik pred volitvami kupili dom v Mavčičah, ki je še zdaj tak kot je bil...

Prostor je samo eden. Ko ga uporabiš, je spremenjen. Zelenica sredi Primskovega je lahko cilj krajanov, a je treba priznati, da so mnogi pred tem zgradili hiše na enaki ali podobni zelenici v soseščini. Pred leti je bil odpor zlasti proti gostoti gradnje, ki je bila po zamisli dvornega županovega svetovalca in podjetnika v eni osebi, izjemna za vaško okolje.

Smo danes lastnikom teh zemljišč pripravljeni odšteti npr. milijon za zelenico, ki je sicer okoli in okoli bolj ali manj obdana s stavbami od šole do zasebnih hiš? Eno od vprašanj, ki nima odgovora, ki bo vsem všeč. Da pa ga hoče Branko Grims etc., je naravnost grozljivo: podpornik župana, ki je Kranju naredil vsaj 3 milijone škode danes terja od vseh nas, da zelenico plačamo!? Preplačamo!?

Očiščenje grehov v politiki je možno. A isti poslanec in politik ima kratkoročni spomin: ko bi moral biti jasen glede usode Kranja, je stisnil rep med noge in držal jezik za zobmi. Zdaj bi rad spet "pridigal"!?