Nikar potresa, pretres na Slovenskem trgu 1 pa je še kako dobrodošel. V prihodnjih dneh bomo razkrili še eno od norih početij prejšnjih oblasti, danes pišemo o dvorani, ki ni dvorana pa smo jo plačali že 1,5 milijona. Realno mnogo več. In nadrsali smo vsi.

Mohore Bogataj je bil rekorder med škodljivci na županskem stolčku. Las z glave mu ni padel, drsališče je njegova dediščina. Pa ne samo to: če se "zaruka" v Kranju, bo tribuna v Športnem centru padla sama vase. In kdor bo takrat tam, tudi.

Pa je povsem jasno, da hočemo dvorano za plezanje. Načrti so, da bo na Zlatem polju, nova hokejska v Športnem centru in tako dalje. Nova tribuna? Ob Sv.Nikoli, se reče. Pa je ta oblast dala že milijon in nekaj, da vsaj luči gorijo in je Kranj po tej plati stopil ob Beltince, Šenčur in podobna velemesta kjer brcajo lahko pod lučmi.

Jasen odgovor je vedno v slogu "ljudje za kruh nimajo, vi bi pa dvorane"! Kranjske so naravnost tragična zgodba - od koncertne do hokejske. Leta obljub in menjav oblasti na Slovenskem trgu 1 so za nami, vsi problemi pa tako rekoč pred nami. Ker je tudi dvorana na Planini "spomenik" glede na starost.

Hudič prej ali slej pride po plačilo. In tudi v tem primeru prihaja naslednje leto. Rešitev? Plačujmo še naprej za skrpucalo ob objekta Štajercem, ker nam drugega ne preostane. Tribuna in atletska dvorana? Utopija. Hokejska dvorana? Manjša utopija. In tako lepo naprej dokler ne obupaš in ugotoviš, da je v marsičem plenilska zgodovina kranjskih oblasti mnoge pustila ob strani ali zadaj.

Kranj, športno mesto? Če je "nategovanje" šport, vsekakor.